Alex Magala: arta de a înghiți spada sau viața la limită

Doar în decursul unui an Alex Magala a devenit finalistul a 3 show-uri TV: „America’s Got Talent”, „Italia’s Got Talent” și „Минута Славы”, în care a luat premiul mare

El a participat la deschiderea Jocurilor Olimpice de Iarnă din Sochi și a fost primul om în istoria acestor jocuri care a demonstrat trucuri la bară. Astăzi el continuă să participe în diverse show-uri TV în toată lumea, urmându-și visul - să inspire oamenii.

 

  • Dosar

Nume, Prenume: Alexandru Magala
Data nașterii: 24 iunie 1989 
Locul nașterii: Orhei
Domeniu: sport, acrobatică

 

  • Realizări

Finalistul show-ului „America’s Got Talent” (NBC - USA)

Finalistul show-ului „Italia’s Got Talent” (Canale 5 — Italia)

Învingătorul show-ului „Минута Славы” (Первый канал - Rusia)

Semifinalistul show-ului „Україна має талант” (СТБ - Ucraina)

Membru al Asociației Internaționale a Înghițitorilor de Spade (Sword Swallowing Association International — SSAI)

Inventatorul trucului „One Arm Fonji” în acrobatică la bară

 

  • Amintiri din copilărie

Copilăria mea nu a fost una dintre cele mai fericite. În familie des erau certuri din cauza banilor. Părinții nu-mi susțineau hobby-urile, de aceea eram nevoit să mă ocup cu ceea ce îmi plăcea în taină de la toți. La școală învățam rău, des mă băteam cu alți băieți încercând să îmi apăr interesele. Colegii de clasă făceau glume pe seama mea și spuneau că voi ajunge un om ratat. Toate acestea m-au motivat să îmi demonstrez mie și celor din jur că ei au convingeri greșite.

 

  • Începutul carierei

În 2005 am devenit pasionat de break dans și am hotărât să trec cu traiul la Chișinău.  Abia absolvisem clasa a 9-a. Am simțit libertatea și faptul că nimeni nu poate să mă împiedice să mă ocup de ceea ce îmi place. Dansul a devenit pentru mine sensul vieții. În capitală foarte repede mi-am făcut prieteni, care aveau interese similare cu ale mele. Împreună cu ei am ieșit cu numere practic pe toate scenele din oraș. Aplauzele publicului era unica cu ce eram răsplătiți. Nimeni nu ne plătea cu bani. De fapt și astăzi banii nu sunt scopul principal. Mie îmi place ceea cu ce mă ocup și țin mult la atenția și aprecierile publicului.

 

  • Viața în Statele Unite ale Americii

Am avut norocul să câștig în 2011 loteria Green Card și am trecut cu traiul în SUA, lăsând acasă studiile, familia și prietenii. Practic nu știam limba și nu aveam cunoscuți în State. Aveam cu mine doar un vis care m-a adus în Hollywood. Primul meu onorariu pentru înghițirea spadei a constituit 4,5 dolari. I-am primit în timp ce demonstram numărul meu pe bulevardul Hollywood.

 

  • Căutările de sine mi-au luat mult timp

 

Am avut multe hobby-uri în domeniul sportului și artei, dar curiozitatea în domeniul capacităților corpului uman și dorința de a deveni personalitate m-a dus pe o cale  extremală. În timp ce învățam să înghit spada, m-am traumat de multe ori, după care nu puteam să mănânc câteva zile. Dar, în pofida durerii, nu am cedat și am însușit această artă timp de 100 de zile. Dacă să fiu sincer, în scurt timp elementele clasice m-au plictisit și mi-a apărut dorința să inventez ceva nou. Antrenamentele permanente mi-au permis să valorific arta înghițirii spadelor la un nivel mai înalt. Am început să combin trucurile cu spada cu elemente acrobatice, supunându-mi viața unui risc mare, pentru că sabia trece la doar 1 cm de la inimă. Mă inspiră să fiu la doar un pas de limită.

 

  • Bara mi-a adus un suflu nou

Am vrut să încerc și alte tipuri de sport. M-am oprit la acrobatica la bară și bara chinezească (Dance Pole and Chinese Pole). Acest hobby a adus un suflu nou în viața mea și m-a motivat să inventez trucul meu „One Arm Fonji”.

 

 

  • Despre viața după show

La începutul anului 2013 am participat în show-ul TV „America’s Got Talent” și am ajuns în marea finală. M-a bucurat foarte mult faptul că pe toată perioada filmării acestui show nu am primit vreun comentariu negativ de la juriu. Iar după apariția show-ului la TV am fost invitat să devin membru al Asociației Internaționale a Înghițitorilor de Spade (Sword Swallowing Association International - SSAI).

 

  • Despre faimă

Faima este o chestie instabilă, cel mai important este - oricând și oriunde să fii om. Astfel, într-o anumită măsură, faima este o încercare, pe care nu oricine o poate trece cu succes…