Arhitectul Alexandrin Buraga despre „Boutique House”

Un succes aparte l-a atins datorită proiectului său de suflet „Boutique House” – casa care a fost publicată în mai multe reviste internaționale

Reușitele sale îl plasează mult mai sus decât experiența semenilor săi la vârsta de 24 de ani. Alexandrin Buraga este designerul și arhitectul care activează în cele mai renumite companii atât din Republica Moldova, cât și din România. Un succes aparte l-a atins datorită proiectului său de suflet „Boutique House” – casa care a fost publicată în mai multe reviste internaționale, iar pe site-ul specialiștilor în domeniu, architizer.com, a ocupat timp 2 luni poziția de top în căutări.

 

  • Dosar

Nume, Prenume: Alexandrin Buraga
Data nașterii: 2 mai 1990
Locul nașterii: Chișinău
Studii: facultatea de arhitectură, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, București, România
Domeniu: artă, arhitectură
Performanță: designerul casei „Boutique House”

 

  • Boutique House - este casa a cărei design se bazează pe conceptul de reinterpretate a casei tradiționale moldovenești într-o manieră contemporană

Aceasta se bazează pe o filozofie a dimensiunii spirituale a spațiului. Practic, fiecare moment petrecut în interiorul casei îți creează emoții personalizate.

 

  • De exemplu: prispa a devenit o terasă încorporată orientată spre sud și astfel, pe tot parcursul zilei, ea este iluminată natural

De la loggia, de care beneficiază dormitoarele situate în mansardă, se poate admira apusul de soare exact în acel loc. Dimineața, de la bucătărie, printr-un geam orizontal care este poziționat în așa fel încât să-i deschidă vizibilitatea spre panoramă, va putea fi admirat răsăritul soarelui în contextul său natural.

  • Designerul trebuie să fie un psiholog foarte bun, care să cunoască clientul din primele 5 minute de discuție

O analiză psihologică permite designerului ofere un răspuns la orice dorință sau întrebare a clientului.

 

  • M-am format prin oamenii pe care i-am întâlnit la București

Am avut ocazia să cunosc oameni comunicând cu care înțelegeam profunzimea modului de abordare în cadrul acestei specialități. Am încercat să-mi construiesc propriul mecanism, prin care să transform arhitectura într-un punct de referință pentru context. La fel, am învățat să transform rezultatele într-un instrument, pentru a transmite bucuria ce trebuie generate de un spațiu.

Învăț multe de la asociatul meu, Dorin Ștefan – un arhitect român cu renume internațional și îl apreciez mult pentru că preiau în timp o parte din experiența sa din domeniu și experiența de viață.

 

  • Am început să activez în design de când eram la colegiu

Realizam comenzi care acum mi se par banale: elaborare de desene tehnice la niște scaune de producție, colaborări cu companii imobiliare și vizualizări 3D, etc.

 

  • Mobiasbancarea inspirație o primesc zilnic din interacțiunea cu ființa umană

Am impresia că diversitatea ființei umane stă la baza inspirației puternice și practice. Cu cât mai mult interacționez cu diferiți oameni, cu atât mai mult îmi dau seama că pot crea pentru fiecare ceva personalizat și asta mă face și pe mine să cunosc diverse moduri de gândire ale societății.

 

  • Cred că aveam vârsta de 14 ani, când am finisat școala de pictură A. Șciusev din Chișinău cu diplomă de grad superior, care s-a eliberat o dată la 5 ani

Atunci am înțeles că trebuie să valorific acest talent, iar designul și arhitectura mi s-au părut cele mai potrivite. Dar toate rezultatele le-am obținut datorită unui efort zilnic.

 

  • Sunt foarte selectiv la comenzi sau la dorințele potențialilor beneficiari, pentru că urmăresc un rezultat puternic

Un rezultat puternic este datorat aportului atât al designerului cât și al beneficiarului.