Anastasia Lazarev - fondatoarea „Oky Doky” și „vinovata” prezenței dulciurilor americane la Chișinău

A plecat în State după noi experiențe, dar a mai găsit acolo două mari iubiri: una care i-a devenit soțul, Roi Arrora și una gastronomică, cea pentru dulciurile americane

A plecat în State după noi experiențe, dar a mai găsit acolo două mari iubiri: una care i-a devenit soțul, Roi Arrora și una gastronomică, cea pentru dulciurile americane. Împreună s-au întors acasă, fiindcă Anastasia nu se vede locuind departe de părinții săi, iar amatorii de gogoși americane nu o văd pe ea departe de Moldova - fiindcă este persoana care a deschis prima cafenea de donuts-uri „Oky Doky” la Chișinău.

 

 

 

 

  • Dosar

Nume, Prenume: Lazarev Anastasia
Data nașterii: 20 iunie 1986
Locul nașterii: Chișinău
Studii: Universitatea Liberă, Internațională din Moldova (ULIM), facultatea Limbi Străine
Domeniu: antreprenoriat gastronomic

 

  • Am venit cu soțul în vizită la părinți și ne era poftă de ceva american

Nu am găsit donuts-uri americane, nu am găsit cheescake-uri, nu am găsit copturi cu gust veritabil american. Astfel eu și soțul meu am hotărât să deschidem un local în care să facem noi toate acestea. Asta s-a întâmplat în 2012, iar deschiderea propriu-zisă a avut loc în martie 2013. A durat un pic până am găsit local și am înregistrat marca. Trebuie să remarc că ideea acestui local ne-a venit în America și pentru început era planificat să ne deschidem acolo.

 

  • Tineretului îi place

Sunt și oameni în vârstă cărora le place producția noastră, alții sunt împotriva Americii, împotriva a tot ce e inovativ și dau din nas. E ok, eu am așteptat reacția asta. Eu m-am bazat mai mult pe publicul tânăr - între 10-45 de ani.

Am deschis localul pentru noi și pentru tineretul care vrea să meargă în State sau pur și simplu vrea să cunoască gastronomia americană. La fel pentru cei care au fost deja acolo și tânjesc după atmosferă, după mâncare și după cafeaua la filtru americană - asta și a fost ideea de bază.

Unele produse le găsim aici, altele nu. Încercăm să folosim atât una, cât și alta. Căci trebuie să dăm de lucru și pieții locale.

 

  • Aș vrea ca tineretul nostru, care se duce peste hotare, să încerce să deschidă ceva aici

Pentru mine, Chișinăul de acum nu mai este atât de plictisitor. Ar fi bine ca tinerii noștri să dea șansă Moldovei, să deschidă ceva, să încerce.  E un pas mare și riscant, dar de asemenea unul foarte interesant.

Planificăm pe viitor să ne extindem fiindcă credem că vom avea succes. Vrem să mai deschidem un local în Chișinău, însă asta se va întâmpla cu timpul, mai încet, însă hotărât.