Corina Hariton: Stereotipul precum că femeile sunt slabe în materie de IT a fost doborât

Corina Hariton este una din membrele proiectului numit „Apă Pură”, fiind reprezentat în cadrul campaniei „Health in a Drop”

Tinere, ambițioase, modeste, toate aceste adjective sunt menționate în adresa a patru eleve din satul Ștefănești, care au reușit în acest an să ia primul loc în cadrul prestigiosului concurs  IT Technovation Challenge 2014. Corina Hariton este una din membrele proiectului numit „Apă Pură”, fiind reprezentat în cadrul campaniei Health in a Drop. Despre emoțiile ce o încearcă după victoria obținută și despre invenția propriu-zisă aflăm în interviul ce urmează.

 

 

 

  • Dosar

Nume, Prenume: Corina Hariton
Data nașterii: 21 iunie 2000
Locul nașterii: satul Ştefăneşti, raionul Floreşti
Studii: Clasa a VII-a, elevă la Liceul Teoretic Ştefăneşti
Domeniu: știință

 

Aplicația „Apă Pură’’, mai întâi de toate, este o aplicație care informează lumea despre calitatea apei de la fântâna respectivă și le arată cum să trateze apa în cazul în care calitatea acesteia lasă de dorit.

Victoria din cadrul concursului IT Technovation Challenge 2014 este o nouă etapă, care conduce spre un viitor mai bun pentru noi ca personalități și pentru dezvoltarea cunoștințelor noastre acumulate până acum.

Munca în echipă presupune o mai mare responsabilitate decât cea de sine-stătător, fiindcă atunci cînd lucrezi în echipă sunt mai multe idei și gânduri creative, însă în cazul în care ești singur, se întâmplă să nu ai nici inspirație și nici spor în muncă. Acesta este unul din motivele care vorbește despre eficacitatea lucrului în echipă.

Stereotipul precum că femeile sunt mai slabe în materie de IT a fost doborât. Aplicația inventată vine să confirme acest fapt, mai ales că femeile tinere au dorința de a se implica și de a face ceva, de a aduce o schimbare. Astfel, acest proiect vine să arate că și noi femeile suntem inteligente.

Concursul din San Francisco a deschis mai multe oportunități pentru noi, deoarece acum privim cu alți ochi lumea și conștientizăm că ea are nevoie de noi, de generația tânără.