Dumitru Micuşa: M-am pornit cu foarfeca prin lume, pentru a căpăta experienţă

După ce a asimilat şi el profesia de stilist a plecat în SUA prin „Work and Travel” cu scopul de a căpăta experienţă

Dumitru este fiul cunoscutului stilist din Moldova - Victor Micuşa. După ce a asimilat şi el profesia de stilist a plecat în SUA prin „Work and Travel” cu scopul de a căpăta experienţă. După trei luni de muncă într-un salon american, a decis că nu va reveni acasă aşa cum a preconizat, ci va face înconjurul lumii, cu scopul de a acumula experienţă în sfera în care activează. Primele au fost ţările Americii Latine, unde se poziţionează drept un „Peluquero del Mundo” (Frizerul lumii) asta pentru că îşi face banul, tunzând lumea pe unde nimereşte.

 

  • Dosar

Nume, Prenume: Dumitru Micuşa
Data naşterii: 14.07.1991
Locul naşterii: Chișinău
Studii: Colegiul Petrovskii (Sankt-Petersburg)
Domeniu: stilist
Realizări: A ini’iat proiectul „cu foarfeca prin lume”

 

  • Dacă ai foarfecă şi poţi tunde, vei supravieţui oriunde

Când trip-ul meu în SUA era pe sfârşite, m-am întrebat: oare ce mă aşteaptă? Mă voi reîntoarce în Moldova, voi lucra în salon, voi căpăta clienţi fideli şi, cu timpul, îmi voi extinde afacerea. Bună perspectivă. Dar... Brusc, am realizat că nu vreau să păşesc pe urmele tatălui, ci să capăt experienţă fresh – ceva care să-mi aparţină doar mie. Am decis să cutreier lumea, oferind în schimbul banilor sau facilităţilor, servicii de frizer. Pe banii câștigați în SUA am procurat bilet spre prima destinaţie - Peru. Iar de acolo am mers în Chile.

 

  • In Santiago (Chile) am făcut cunoştinţă cu un tânăr talentat Alvaro

Fiind designer de profesie, el m-a ajutat la formarea unui image, fiind autorul logoului „Peluquero del Mundo”. Ideea e că propun serviciile mele trecătorilor în plină stradă. Mulţi se miră, deoarece este ceva nou pentru ei. Dar, e de-ajuns ca unul să fie de acord, cum se formează rând. Nu am o taxă fixă. Zic să achite mai puţin decât în saloanele în care merg de obicei. Unii „clienţi” propun barter – ne hrănesc cu cină, ne duc cu maşina în alt oraş, ne găzduiesc pe noapte.

 

  • Timp de cinci luni am acumulat bani pentru a-mi împlini visul

În februarie am mers la carnavalul din Rio de Janeiro. Este un oraş formidabil, radical în tot: dacă cineva se numeşte bandit, e bandit (şi mai bine să nu dai peste el), dacă e om bun, e bun până la capăt. Iar femeile sunt deosebit de frumoase şi au un stil frumos de a gândi. Stiliştii în Brazilia câștigă bine, de aceea mă gândesc să continuu aici proiectul „cu foarfeca prin lume”.

 

  • Încă nu ştiu cum vreau sa îmi vad viaţa peste 10 ani

Sigur este că voi rămâne în domeniul în care activez, adică voi fi stilist. Ce ţine de viitorul apropiat, în următorii doi ani o să fac înconjurul lumii, străduindu-mă să vizitez cât mai multe ţări posibil. Cert e că o să storc maximum din proiectul iniţiat.