„Superputerea” de designer a Elenei Ciuprina

Elena Ciuprina avea doar 12 ani când s-a îndrăgostit de modă

Elena Ciuprina avea doar 12 ani când s-a îndrăgostit de modă. Acum ea este un designer de succes, creatoarea propriilor colecții, care a intrat în top 5 cei mai promițători designeri după versiunea VOGUE Talents în concursul MUUSE. Elena trăiește și creează în Krakow, dar recunoaște că îi este dor de străzile Chișinăului și nu pierde vreo ocazie să îl viziteze.

 

  • Dosar

Nume, Prenume: Ciuprina Elena
Data nașterii: 30 iulie 1989
Studii: superioare (design vestimentar; Master în artă, specialitatea pictură)
Domeniu: design vestimentar, stilist, ilustrație, pictură
Realizări: a intrat în top 5 cei mai promițători designeri conform versiunii VOGUE Talents în concursul MUUSE

 

  • Am început să mă ocup profesionist cu designul vestimentar din 2011

Până acum țin minte cum, în loc să intru într-o clasă tipică de educație tehnologică, am intrat în clasa Elenei Ghemu, unde pe pereți atârnau ilustrațiile ei fashion, proiecte vestimentare, lucrări de pictură artistică pe pânză. Am fost impresionată de frumusețea acelor lucrări, de faptul cât de frumos și expresiv arăta profesoara în hainele gândite și cusute de ea. Hainele și stilul ei se deosebeau de realitatea  plictisitoare și gri a Moldovei acelor ani, când toți erau îmbrăcați identic. Aveam 12 ani și anume atunci m-am îndrăgostit de modă. Am vrut să capăt această „superputere” de autoexprimare pentru mine și de atunci lucrez foarte mult pentru a o însuși.

 

  • Sub macra ELENA CIUPRINA creez modele elegante, dar în același timp diferite de piesele vestimentare tradiționale atât pentru femei, cât și pentru bărbați

Linia mea vestimentară este modernă și poate fi ușor recunoscută datorită tehnicii originale de construcție. Îmi place să mă „joc” cu forma și construcția hainei, să inventez și să dezvolt propriile mele forme de modelare a hainelor, decât să le utilizez pe cele existente, fără a ceda confortului. Vreau ca fiecare om, care poartă hainele mele, să se simtă deosebit și sigur pe sine, știind să arată cu adevărat chic.

Acum lucrez asupra unei colecții minimaliste de haine casual, inspirată din arhitectura contemporană și liniile ei curate. Folosesc țesături plăcute tactil: mătase, lână și neopren subțire. Senzațiile tactile sunt foarte importante pentru mine. Elementele decorative, în cea mai mare parte, sunt cusuturile neprelucrate pe partea din față a hainelor care creează o compoziție liniară și aplicațiile.

În viitor planific să îmi deschid propriul studio și să particip în astfel de concursuri precum: International Talent Support, LVMH Prize și Hyères Festival. De asemenea vreau să găsesc oameni care își adoră job-ul cu care aș putea împărtăși procesul de creare a colecțiilor și dezvoltarea mărcii ELENA CIUPRINA.