Elena Goroşenco: despre victoria în concursul organizat de Nokia Lumia

Se ocupă cu fotografia deja de 8 ani. Acum, Elena practic nu se desparte de tehnica ei, preferând să fotografieze lumea care o înconjoară așa cum ea este

Elena Goroșenco se ocupă cu fotografia deja de 8 ani. Acesta este mai mult decât un hobby, este o pasiune care aduce nu doar bucurie oamenilor pe care ea îi fotografiază, ci și un venit. Acum, Elena practic nu se desparte de tehnica ei, preferând să fotografieze lumea care o înconjoară așa cum ea este.

 

 

 

 

  • Dosar

Nume, Prenume: Elena Goroșenco (Goroshka)
Data nașterii: 22 octombrie 1985
Locul nașterii: Chișinău
Studii: facultatea de Psihologie
Domeniu: artă, fotografie
Realizări: învingătoarea concursului foto Nokia Lumia

 

  • În ianuarie 2014 am reușit să înving în concursul organizat de Nokia și National Geografic

Premiul a fost o călătorie în Puerto Rico. Timpul petrecut acolo este de neuitat. Am făcut cunoștință cu oameni deosebiți din diferite țări. Datorită prietenilor mei, care m-au ajutat să obțin victoria în acest concurs, mi s-au deschis multe noi oportunități.  Prietenii te ajută și te surprind plăcut prin toată lumea. Anume datorită lor îmi reușește să călătoresc prin diferite țări.

 

  • Acest an a început cu Puerto Rico, de 2 ori am zburat în Paris și în Italia și am vizitat Spania

Nu am să uit niciodată călătoria în India, unde am asistat la o nuntă indiană. O lună am călătorit prin America. Iar ultima destinație a fost Grecia. Călătoriile mă găsesc singure, totul se aranjează de la sine, mie îmi rămâne doar să merg și să primesc plăcere de la cele ce se întâmplă, și desigur să fixez totul pe camera foto.  Nu-mi închipui cum e posibil să te afli pentru mult timp în același loc. Primesc o plăcere colosală și inspirație de la călătoriile mele. Întorcându-mă dintr-o nouă călătorie întotdeauna am o sumedenie de idei, mult entuziasm și energie debordantă.

 

  • Proiectul 365 de zile a fost un fel de examen pe care l-am susținut față de mine însămi

Fotografiindu-mă zi de zi, în decursul unui an, mi-am dezvoltat simțul disciplinei. Asta mă făcea să fiu severă față de mine. Aveam tentative să nu fac astăzi fotografia și să las pentru mâine 2, dar o forță necunoscută mă impunea să fiu cinstită și să îndeplinesc cinstit sarcina pe care mi-am pus-o. În rezultat am primit un număr imens de fotografii cu mine însămi, în care chiar mă plac. Recunosc că după acest proiect nu pot să încredințez nimănui să mă fotografieze. De asemenea, am reușit să fac multe imagini din seria „Levitație”. Am descoperit pentru mine această direcție și îmi place foarte mult să fotografiez oamenii zburând.

 

  • Una dintre ultimele descoperiri, sau chiar mai degrabă conștientizări pe care le-am făcut, este faptul că nu aparțin vreunui stat sau oraș

Nu există vreun loc în lume, unde aș fi vrut să rămân pentru totdeauna. Nu există nicio țară, pe care aș putea-o numi „a mea”. Înainte vroiam foarte mult să plec din Moldova. Astăzi îmi este indiferent unde mă aflu, important este cu cine sunt. Nu-mi fac planuri pentru luna următoare, totul este prea imprevizibil pentru a fi planificat. Și dacă mâine cumva îmi va suna o altă țară și îmi va spune: vino - noi te așteptăm, voi avea doar o jumătate de oră ca să îmi strâng bagajele și să mă cufund într-o nouă călătorie. 

 

  • Le doresc tuturor să găsească timp pentru noi călătorii

Acestea te schimbă, te fac să visezi și să descoperi în lucrurile obișnuite noi nuanțe. Când oamenii spun că nu au bani pentru călătorii, nu îi cred. Întotdeauna e posibil să planifici, aduni și economisi să pleci într-o călătorie. Nu vă inventați bariere, pur și simplu călătoriți, asta e unica ce rămâne cu voi pentru totdeauna.