Elena Pădurean: “Les Fleurs” – jucării ecologice cu suflet de floare

Elena Pădurean mereu a fos pasionată de jucării și flori. A reuşit să transforme pasiunea într-o mică afacere “Les Fleurs” – jucării din ţesături organice

Elena Pădurean mereu a fos pasionată de jucării și flori. A reuşit să transforme pasiunea într-o mică afacere “Les Fleurs” – jucării din ţesături organice. De asemenea, în magazinul pe care îl administrează, putem găsi și o colecție de pernuțe, ce conțin în interiorul lor flori uscate. Florile din pernuţe sunt medicinale şi sunt alese în concordanță cu scopul întrebuințării. Elena Pădurean admite că produsele sale sunt cotate bine în Germania şi motivul este clar: “oamenii de acolo înțeleg foarte bine sensul cuvântului ecologic, și optează pentru lucruri calitative, atunci când este vorba despre copiii lor” - susține creatoarea. Prețul jucăriilor variază între 170-300 lei pentru fiecare.

 

 

  • Dosar

Locul Nașterii: Chişinău
Studii: Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu”, Chişinău; ULIM, Facultatea de Drept, Chişinău; studiile de masterat Elena le-a urmat la una din instituţiile de învăţământ superior din Germania
Performanțe: Afacere mică de jucării ecologice “Les Fleurs”, producţie bine cotată în Germania

 

  • Jucăriile pot fi împărţite în 2 categorii

- pentru copiii de la 0 luni până la 36 luni și copiii de la 3 ani în sus. Dar, de fapt, sunt jucării fără vârstă, până și adulții rămân încântați de ele.

 

  • Deseori, amintirile noastre frumoase din copilărie sunt mai mult sau mai puțin legate de jucării

În momentul în care am decis să transform hobby-ul meu într-o mică afacere de suflet, mi-am pus scopul să creez jucării inedite. Dacă nu ar exista vreo diferenţă între ceea ce se confecționează la noi în atelier și ceea ce poate fi găsit pe piață, atunci ar însemna să facem ceva incorect. Lucru total inacceptabil când este vorba despre produsele dedicate copiilor. Nu confecționăm jucării din pluș. Mi se par deja ordinare. Jucăriile noastre sunt confecționate din textile 100% ecologice. Ele nu conțin cleiuri, sclipici sau alte substanțe toxice, care ar putea afecta copilul. Cu asta mă mândresc. Toate detaliile jucăriilor sunt prelucrate manual. Noi optăm pentru stofe ecologice. Lucrăm doar cu bumbac și cu in, iar înăuntru plasăm fibropoliester eco, ceea ce permite spălarea jucăriilor în mașina de spălat.

 

 

  • Încercăm să creăm lucruri inedite

Pentru copii design-ul chiar contează. Ador să îi urmăresc pe micii cumpărători, care pentru prima dată pășesc pragul magazinului. În comparație cu maturii, care câteodată mai au dubii ce jucării să aleagă, copiii mereu știu ce își doresc. Mă încântă siguranța lor în dorințele proprii. Anume aceasta ne lipsește câteodată nouă. Asta învăț de la tinerii mei cumpărători.

Dacă mai înainte urmăream tendința americanilor de a cumpăra produse ecologice, acum observ această schimbare şi în Moldova. Părinții şi tinerii încep să acorde atenție lucrurilor care îi înconjoară. Acest fapt mă bucură nespus de mult. Oamenii au posibilitatea să compare, ei înțeleg ce înseamnă calitate, muncă şi ecologic.

Recent am procurat un spațiu comercial, în incinta hotelului Bernardazzi de 5* care urmează a fi deschis, unde se va afla sediul “Les Fleurs”. Ne-am propus să creăm un spațiu dedicat copilăriei, petru ca tinerii mei clienți să se simtă plăcut. Ne așteptăm să avem și clienți străini, de aceea vom aduce în colecția noastră mai multe elemente tradiționale.