Elvira Kara – primul meu antrenor a fost laptopul

Elvira Kara este deținătoarea medaliei de bronz la campionatul „Arnold Classic Europe 2014” și a celei de argint la Cupa Lumii 2014 în bodybuilding

Totul a început de la simpla dorință să am forme feminine și bine conturate. La momentul de față eroina noastră, Elvira Kara, este deținătoarea medaliei de bronz la campionatul „Arnold Classic Europe 2014” și a celei de argint la Cupa Lumii 2014 în bodybuilding. După cum ne-a povestit domnișoara, ea nu intenționează să se oprească aici și viitorul i-a pregătit și mai multe antrenamente pentru a o ajuta să atingă noi culmi sportive mondiale.

 

  • Dosar

Nume, Prenume: Elvira Kara
Data nașterii: 24 mai 1987
Locul nașterii: s. Albota de Sus, Taraclia
Studii: facultatea de horeografie, Academia de Arte
Domeniu: sport
Realizări: deținătoarea medaliei de argint la Cupa Lumii în bodybuilding 2014

 

  • 4 ani în urmă, având o înălțime de 165 cm, cântăream doar 45 kg

Dacă să fiu sinceră, de fiecare dată când priveam în oglindă, mă gândeam că aș vrea să am niște forme mai conturate și evidente. Întâmplător am dat în internet de fotografia unei fete cu o constituție atletică, dar feminină. De aici a început marea schimbare. Am înțeles spre ce trebuie să tind și mi-am promis că voi face tot posibilul pentru a mă schimba.

 

  • Drumul poate fi parcurs doar de cel ce merge pe el

Am început să fac sport acasă, și primul meu antrenor a fost laptopul. Intuiția și instinctele m-au ajutat. Mă antrenam în fiecare zi, lună după lună și când priveam în oglindă înțelegeam că sunt pe drumul cel drept. 

 

  • Desigur respect un regim alimentar

Eu mănânc de 6-7 ori pe zi. E dificil să nu mănânci dulce, prăjit, gras. Încerc să nu mă las tentată. Tot ce mănânc este fiert sau înăbușit. E dificil, recunosc, dar doar în primele 2 săptămâni, după aceasta organismul se obișnuiește. Iar când începi să vezi rezultatele, nimic nu te poate opri. 

 

  • Prima competiție în care am participat a avut loc în Odessa

Atunci nu am ocupat locul 1, dar peste un an m-am întors pentru a deveni prima și mi-a reușit. Astfel am înțeles că trebuie să continui și să merg înainte.

 

  • Astăzi sunt deținătoarea medaliei de bronz la campionatul Arnold Classic Europe 2014” – un campionat serios, care are loc anual în Spania

De asemenea am medalia de argint la Cupa Lumii în bodybuilding, care, la fel, a avut loc în Spania, în decembrie 2014. Am trăit foarte multe emoții, iar impresiile sunt de nedescris. Pregătirea pentru aceste campionate a fost dificilă. Dar am primit o plăcere deosebită atât de la pregătire, cât și de la campionatul propriu-zis. Acesta nu este sfârșitul, eu abia încep să îmi adun premiile prin lume (zâmbește).