Eva Timuș: Dragostea față de muzică nu poate fi explicată prin cuvinte

De când se ține minte, Eva și-a dedicat tot timpul muzicii, pentru că dorința de a fi cea mai bună a persistat mereu

La o vârstă destul de fragedă, Eva Timuș se poate lăuda cu mai multe premii luate pentru locul I și tot felul de Grand Prix-uri în cadrul concursurilor muzicale. De când se ține minte, Eva și-a dedicat tot timpul muzicii, pentru că dorința de a fi cea mai bună a persistat mereu. Este o fire artistică, se vrea a fi o cântăreață de excepție în viitorul ce o așteaptă și este gată să se dedice trup și suflet acestei divine meserii.

 

  • Dosar 

Nume, Prenume: Eva Timuș
Data nașterii: 12 octombrie 2002
Locul nașterii: Chișinău
Studii: elevă la liceul teoretic „Dimitrie Cantemir”, elevă la școala muzicală „Alexei Stîrcea”
Domeniu: vocalistă

 

  • Victoriile mai mereu au un gust dulce-amărui

Simt niște fluturi în stomac atunci când sunt rugată să ies în scenă pentru a lua premiul, dar totodată realizez cât de greu mi s-a dat totul. Acest plăcut gust nu poate fi comparat cu nimic. Munca remunerată în formatul unui premiu luat pentru locul I sau pentru Grand Prix este cea mai înaltă plată pentru mine ca vocalistă. Desigur, cum am mai spus, nimic nu are proprietatea de a cădea din cer, așa că savoarea adevăratelor succese vine după mult efort, străduință și perseverență.

 

  • Unii spun că participarea este poate la fel de importantă ca victoria

Eu nu vin să neg această afirmație pentru că participarea în cadrul unui important concurs oferă mai multe oportunități. Ai ocazia să fii observat de oameni din domeniul muzical, ai posibilitatea să faci schimb de experiență cu alți participanți, însă dorința de a fi mereu primul nu a fost încă amânată. Astfel, punând pe un cântar cele două componente, pentru mine zic eu că biruința este mult mai importantă.

 

  • Din toată multitudinea concursurilor la care am participat mai greu mi s-a părut cel din Bulgaria

În această vară am mers în țara cu pricină pentru a concura alături de persoane venite din Rusia, Bulgaria, țările baltice, Polonia și am întâlnit participanți puternici. Mai mult decât atât, în cadrul acestui concurs au fost mai multe categorii cum ar fi: dansurile, interpretarea pieselor la pian și nu doar, într-un final toată lumea concura pentru un singur premiu.

 

  • Chiar dacă am o vârstă fragedă pot spune că m-am hotărât cu profesia de viitor

Îmi doresc din tot sufletul să profesez în muzică, să fiu o interpretă apreciată și da, conștientizez că am mult, extrem de mult de muncit. Atunci când îți găsești ocupația de suflet care se mai transformă pe parcurs și într-un stil de viață, vine și fericirea supremă. Ce poate fi mai frumos decât să te ocupi cu ceea ce îți aduce satisfacție?

 

  • Planific să-mi continui studiile în domeniul muzical pentru că în altul nu mă regăsesc

Studiile sunt importante, nu îmi doresc să fiu o agramată, motiv din care trebuie să învăț ceea ce se cuvine.

 

  • Dacă nu avea să mă fac cântăreață probabil îmi doream să devin actriță sau pictor

Tot ce ține de artă mă fascinează. Îmi place la nebunie să desenez, mă văd eroina mai multor seriale sau filme de ficțiune, dar până atunci mai este ceva timp. Cu toate astea, îmi amintesc că atunci când eram mult mai mică îmi doream să fiu medic, îmi plăcea să prescriu rețete și aveam o trusă medicală pentru copii pe post de jucărie.

 

  • Sunt o fire autocritică

Mai bine decât mine nimeni nu îmi cunoaște greșelile și nimeni nu mă va certa mai tare decât aș face eu cu mine însămi. Nu neg, mă simt deosebită față de mulți alți copii de vârsta mea, însă acest sentiment apare din motiv că muncesc mult pentru asta și îmi cunosc bine meritele la fel cum știu de lacunele asupra cărora trebuie să mai lucrez.