Ghennadii Shatov – moldoveanul care a făcut înconjurul lumii cu motocicleta

Ghennadii Shatov este primul moldovean care a făcut înconjurul lumii cu motocicleta. De asemenea, el de mulți ani este interesat de Psihologia Strategică

A pus-o în practică, creând astfel metoda sa personală, care ajută oamenii să descopere potențialul lor ascuns și să își sporească eficiența. Ghennadii petrece seminare în întreaga lume: SUA, Rusia, Italia, Noua Zeelandă.

 

  • Dosar

Nume, Prenume: Ghennadii Shatov
Data nașterii: 25 iunie 1965
Locul nașterii: Irkutsk, Rusia
Domeniu de activitate: Psihologie Strategică
Realizări: a făcut înconjurul lumii cu motocicleta

 

  • Psihologia strategică este un sistem de reguli și exerciții, care îl ajută pe om să rezolve sarcini de orice tip

Pentru a verifica eficiența ei, am pornit într-o călătorie împrejurul lumii. Obiectivul meu era să observ ce schimbări se vor produce în percepția mea despre lumea înconjurătoare, după ce corpul și mintea vor nimeri în circumstanțe extreme.

 

  • Poți să te cunoști pe tine cu adevărat, numai după ce ai trăit o situație pe deplin și ai acumulat experiența despre care până atunci nu ți-a povestit nimeni

În timpul călătoriei mele în jurul lumii am nimerit în astfel de situații nu o singură dată. Și aceasta mi-a permis să dezvolt un sistem de instrumente aplicabile pentru soluționarea unui spectru divers de sarcini cotidiene, cu care se confruntă fiecare om.

 

  • Cheia succesului este să știi ce vrei cu adevărat

Toate eșecurile noastre se întâmplă pentru că noi nu știm cum să folosim instrumentele cu care suntem dotați. Psihologia Strategică este orientată spre descoperirea acestor resurse și dezvoltarea abilităților de a le pune în practică. Drept urmare, viața noastră încetează să mai fie asemenea unei plimbări prin întuneric.

 

  • În corpul uman sunt 3 trilioane de celule și fiecare își are funcția ei

Dacă am putea să facem astfel încât fiecare celulă să lucreze la 100%, am putea să atingem rezultate deosebite. Iar aceasta este posibil prin intermediul unor tehnici specializate. Ele lucrează după următorul principiu: pentru început trebuie să grupați tot ce aveți în viață în două categorii - important și mai puțin important. După care, tot ce se regăsește în coloana important iar trebuie clasificat în important și mai puțin important. Acest procedeu trebuie repetat de multe ori, până când nu veți rămâne la o listă restrânsă de maxim 3 lucruri. Acest procedeu vă ajută să identificați din multiplele valori pe care le aveți, pe cele cu adevărat importante și să trăiți cu ele mai departe. Astfel, omul poate concomitent să își rezolve problemele pe toate fronturile: să își întâlnească dragostea, să își organizeze trebuirile casnice și cariera, pentru că acum va ști de ce are nevoie cu adevărat.

 

  • Viața constă din 3 componente: existența, bucuria și sensul

Prima  – presupune efortul de supraviețuire, a doua – premiul pentru eforturile depuse în această direcție. Cu cât mai mult efort depui, cu atât mai prețios este premiul. Iar a treia – reprezintă principalul factor motivator – pentru că dacă nu există sens, noi nu vom face vreo mișcare în plus.

 

  • Câteva cifre

Distanța totală – 100305 km;
Timpul călătoriei – 481 zile;
Viteza medie – 360 km/zi;
Distanța maximală parcursă fără somn – 2651 km (33 ore);
Numărul de țări – 37;
Bani – 81067 dolari SUA;
Căderi – 15-18 (nu am calculat);
Prieteni găsiți – 5;
Fotografii făcute – 35600;
Emoții – cu mult peste așteptări;
Experiență – o mare;
Plăcere absolută – un ocean.