Igor Hîncu despre atelierul său de povești - Kubi Craft

Seturile de creație, articolele de bricolaj artistic sunt destinate activităților educaționale și de hobby

Tânărul își pune drept scop să creeze lucruri neobișnuite și povești inedite! Seturile de creație, articolele de bricolaj artistic sunt destinate activităților educaționale și de hobby, menite să dezvolte aptitudinile artistice de îndemânare și concepție a copiilor.

 

  • Dosar

Nume, Prenume: Igor Hîncu
Data nașterii: 26 februarie 1982
Studii: Academia Tehnică Militară București, inginer topogeodez, absolvent al modului pedagogic al Universității din București promoția 2005
Domeniu: antreprenoriat
Realizări: Fondatorul atelierului de jucării Kubi Craft

 

  • Bunelul meu fost lemnar, așa că o bună parte din jucăriile copilăriei mele au fost cuburi și piesele din lemn. Cred că de atunci visez să deschid propriul atelier

Am creat Kubi pentru a promova creativitatea, hobby-ul și cultivarea pasiunilor artistice la copii. Vrem să creăm o gamă largă de materiale și seturi creative, articole de bricolaj artistic și resurse educative utile, pentru a stimula și valorifica potențialul creativ al copiilor. Organizăm laboratoare de testare a produselor, ateliere de creație, workshop-uri și evenimente artistice, prin care copii pot să-și descopere talentele sau să-și dezvolte noi pasiuni.

 

  • Fiecare jucărie pe care o creăm, are propria istorie sau fișă didactică

Spre exemplu Harta Puzzle a Republicii Moldova a fost inspirată de către surioara mea. Ea fiind la școală m-a rugat să o ajut cumva să învețe mai ușor raioanele țării noastre. Așa a apărut ideea de a crea un joc educativ care să îmbine tehnica de puzzle cu informațiile geografice, prototipul hărții create a fost încărcat pe rețelele de socializare și îmbunătățit în funcție de sugestiile părinților și experților.

 

  • De la înființarea atelierului am creat mai mult de 5 modele de jucării

Misiunea noastră este să readucem la viață jucăriile tradiționale din lemn care ne-au făcut copilăria noastră extrem de frumoasă. Lucrăm în special cu lemnul, care este material viu și poartă în sine amprenta naturii, iar plăcerea de a sta în jurul unei mese cu un joc cu piese din lemn nu poate fi înlocuită de niciun gadget. Formele simple din lemn dezvoltă gândirea și stimulează creativitatea copiilor de toate vârstele, de la 1 la 90 de ani.

 

  • Crearea jucăriilor este o adevărată artă, care cere multă răbdare și creativitate

Cred că este visul oricărui adult să creeze jucării care să aducă bucurie copiilor, pot să declar că am cea mai frumoasă meserie din lume, mă joc toată ziulica. De când lucrez cu acești omuleți mici, am trezit și copilul din mine. Am răscolit această parte creativă a minții și acum ziua mi se pare prea scurtă, căci nu apuc să aștern pe hârtie toate ideile frumoase care îmi vin.

 

  • Serile le petrec făcând minuni în atelier

Aici se află cele mai importante scule, cu ajutorul cărora dăm viață unor simple bucăți de lemn. Procesul de creare este unul mai complex, echipa de designeri realizează mai întâi schița și prototipul, apoi echipa de experți (în mare parte copii) testează și evaluează jucăriile și apoi o lansăm oficial spre testare către centre și grădinițe. Până să ajungă la varianta finală, jucăria poate fi testată chiar 6 luni, în scopul de a  o face cât mai utilă, benefică și sigură pentru micuți.

Prietenii mei glumesc de multe ori, că toate afacerile mari au început într-un garaj.