Igor Putina: Am așteptări mari de la Moldova

În 2006, Igor Putina a primit oportunitatea de a studia în Coreea de Nord, pentru ca apoi să se întoarcă înapoi, acasă, pentru a influența mediul IT din țara natală

Acum el ocupă postul de UX Design Lead în compania Next Aeon In, în Seul, iubind Moldova așa cum este ea acum.

 

  • Dosar

Data nașterii: 7 Iunie 1986
Locul nașterii: Chisinău
Studii: B.A. Hansei University, Design Visual
Domeniu: Design, IT
Realizări:a fost invitat la poziția de UX Design Lead în compania Next Aeon Inc.

 

  • În anul 2006 mi s-a oferit oportunitatea de a studia în Coreea de Sud

Și azi îmi amintesc când am aterizat în Seoul după câteva luni de documente, pregătire și rămas bun. Coreea de Sud este o țară a cărei culturi este bogată cu respect și reverență. Experiența mea de aici m-a influențat profund. Timp de patru ani de Universitate am studiat Design-ul Vizual. În cadrul programului, am făcut totul de la picturi în ulei până la ilustrații comerciale. Am avut profesori remarcabili, care mă inspiră și astăzi. Sunt pasionat de lucrul pe care îl fac în mare măsură mulțumită lor. În afara studiilor am lucrat independent că Designer de pagini web, pentru a mă întreține.

 

  • După Universitate am decis să vin în Moldova, pentru că am dorit să deschid un studio de Design

Dar în mai puțin de o lună după ce m-am întors în Chișinău am fost invitat să lucrez pentru compania Propeople și am acceptat. În cei aproape cinci ani la Propeople am acumulat experiență și am avut ocazia să lucrez la proiecte interesante cu clienți de talie globală, cum ar fi Stanford University, Amnesty International, OSCE și Maersk.

 

  • În Decembrie 2014 eu și soția mea ne-am mutat în Seoul ca să accept poziția de UX Design Lead în compania Next Aeon Inc

Astfel s-a realizat una din dorințele mele de a experimenta Coreea împreună cu soția mea. În 1953, Coreea de Sud era una din cele mai sărace țări din toată lumea, în urma Războiului Coreean. Două generații mai târziu, în timp de doar 50 de ani, Coreea de Sud a devenit una din cele mai prospere țări. Istoria remarcabilă a poporului coreean ne învață că prin muncă asiduă și perseverență, transformarea este posibilă.

 

  • Eu cred că mediul IT va continua să crească în Moldova, și în toată lumea, în anii care urmează

Am așteptări mari de la Moldova. Doresc produse de genul Camera Genius și WPZOOM să se nască la noi acasă, pentru că avem o mulțime de oameni talentați, care muncesc cu dragoste și pasiune.

 

  • Mie și soției mele Elena ne place Moldova

Iubesc Moldova așa cum este azi, nu doar cum cred că va deveni cândva în viitor.