Irina Zlobin, despre ursuleții de colecție

Irina Zlobin a confecționat primul său urs Teddy pentru fiica sa, dar aici nu s-a oprit

Istoria urșilor Teddy a început în 1903 și până în prezent, jucăria este alegerea Nr.1 a copiilor din toată lumea. Irina Zlobin a confecționat primul său urs Teddy pentru fiica sa, dar aici nu s-a oprit. În 2014 a obținut locul întâi la categoria Teddy Bear Undressed la concursul International Teddy bear artist award, și în aprilie 2015 planifică să participle în una din cele mai mari expoziții de urși Teddy. 

 

  • Dosar

Data nașterii: 29.06.1986
Locul nașterii: Chișinău
Studii: Academia de studii economice
Domeniu: antreprenoriat
Realizări: a fondat propriul brand de jucării Hand-made True Bears. În curând o așteaptă o expoziție în Germania.

 

  • Fiica m-a îndemnat să încep să fac jucării Hand made

Când avea doar o lună, mi-a venit ideea să-i creez o jucărie făcută de mine, care să-i fie mereu alături. Căutând prin internet ce aș putea face, am dat întâmplător de ursuleții Teddy, ursuleți de colecție, ce m-au impresionat foarte mult și a apărut un mare interes de a afla mai multe detalii despre ei. Mi-am oprit atenția asupra urșilor Teddy din motiv că anume ei sunt atât de întrebați în întreaga lume și de colecționari.

 

  • Am participat la  un concurs dedicat urșilor Teddy organizat de Marea Britanie

ITBAA (International Teddy bear artist award) se organizează o dată în an și se consideră unul din concursurile prestigioase printre colecționari. Am luat locul întâi în categoria mea. La moment existau mai multe stiluri de urși: mini teddy bears îmbrăcați, dezbrăcați, urși mari îmbrăcați, dezbrăcați, naturali, clasici și multe alte categorii. În aprilie plec la una din cele mai mari expoziții din lume organizate vreodată. 

 

  • Vom fi 294 de participanți din 25 de țări, și peste 5000 de vizitatori pe zi

Chiar am emoții, scopul meu este de a face cunoștință cu meșteri renumiți, cu care am comunicat prin internet și m-au ajutat cu un sfat în crearea urșilor, și de a demonstra că și în Moldova sunt meșteri demni.

 

  • Folosesc materiale tradiționale folosite în confecționarea urșilor Teddy: mohair (capra) și alpaca

Pentru stilul meu de urși (realistic) folosesc lut polimeric pentru gheare, epoxy clay (el se mai folosește în taxidermie) pentru nasuri, ochi, limbă, dinți. Pentru greutate folosesc granule de sticlă pentru jucării și de asemenea polyfill.

Colecționarii ce au procurat urșii mei sunt în mare măsură din Statele Unite, dar am avut clienți și din alte țări, precum: Germania, Italia, China, Marea Britanie. Jucăriile mele pot fi procurate printr-un site specializat, creat pentru vânzarea a urșilor teddy:  bearpile.com.

 

Video