Mircea Palamari – „Mă consider un norocos că am posibilitatea să fac o profesie din pasiunea mea pentru dans”

Pe lângă nenumăratele concursuri de dans câștigate, a reușit să devină membru la cele mai renumite trupe de dans din România

Are doar 21 de ani, dar a reușit să obțină cât alții în jumătate de viață. Pe lângă nenumăratele concursuri de dans câștigate, a reușit să devină membru la cele mai renumite trupe de dans din România. În prezent este dansator și asistent coregraf la trupa de dans „Stan Boys”, al artistei internaționale Alexandra Stan. Pe lângă aceasta, se numără printre membrii trupei de dans a televiziunii ProTV România. Mărturisește că ceea ce a obținut se datorează doar muncii depuse intensiv și nicidecum norocului. Deși a obținut multe pentru un tânăr dansator, nu vrea să se oprească aici și spune că va continua să muncească și să-și cizeleze abilitățile atâta timp cât va avea posibilitatea.  

 

  • Dosar

Nume, prenume: Mircea Palamari
Data nașterii: 20.10.1993
Locul nașterii: Chișinău
Studii: Liceul Teoretic „Ion Creangă” din Chișinău, Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM)
Domeniu: Artă
Realizări: membru la cele mai renumite trupe de dans din România; dansator și asistent coregraf la trupa de dans „Stan Boys”, al artistei internaționale Alexandra Stan

 

  • Dansul s-a înrădăcinat în sufletul meu încă de pe când eram copil

Este arta în care oamenii sunt materia primă din care se fac așa numitele capodopere coregrafii. Am început să practic dansul de la vârsta de 5 ani, când mama m-a dus la dansuri populare. Ea era foarte pasionată de dans și dorea să mă vadă și pe mine dansând. Am făcut dans popular aproximativ 9 ani, după care am înțeles că am nevoie de mai multă autoexprimare. Astfel am început să practic dansurile moderne. A fost puțin greu la început, dar pentru că îmi plăcea foarte mult am exersat neîncetat, astfel că am ajuns să devin unul dintre cei mai buni dansatori din țară.

 

  • Ca și în orice domeniu, nu poți obține succes fără ca să depui muncă

Talentul este un dar de la Dumnezeu care trebuie fortificat prin muncă, individual nu valorează aproape nimic. Am auzit de la mulți oameni că sunt talentat, dar puțini dintre ei știu despre faptul că am muncit înzecit pentru a ajunge acolo unde sunt acum. Nu am încetat niciodată  să mă perfecționez și să cresc ca profesionist, poate de aceea succesul nu s-a lăsat mult așteptat.

 

  • Am renunțat la foarte multe pentru a obține succes în dans

Fiecare persoană își alege singură prioritățile, în funcție de ce își dorește să obțină în viață. Eu am ales să mă dedic în totalitate dansului. Am ales să mă ocup intensiv, pentru că vreau să devin unul dintre cei mai buni coregrafi din lume. Pentru asta o să investesc tot timpul și efortul pe care îl am.

 

  • Motivația mea sunt eu însumi și persoanele care îmi apreciază rezultatele

Asta mă face să vreau mai mult de la mine să nu încetez să lucrez asupra mea. Este adevărat că uneori este foarte obositor, pentru că într-un interval de timp scurt se adună mai multe proiecte și e nevoie de antrenamente zilnice. Uit însă de oboseală și de greutăți după ce văd că totul mi-a reușit cu bine. Atunci mă simt cel mai împlinit om din lume. Pentru mine însă greutățile nu sunt o adevărată povară, pentru că sunt pasionat de ceea ce fac. Trec repede cu vederea oboseala și faptul că nu îmi ajunge timp pentru altceva, pentru că sunt pasionat de ceea ce am ales să fac pentru tot restul vieții. Mă consider un norocos că am posibilitatea să fac o profesie din pasiunea mea pentru dans, de aceea orice produs al meu este de cea mai înaltă calitate, pentru că e gândit cu dragoste.