Nicoleta Vacaru, fata pânzelor de batic și a amprentelor de cafea

„Tot ce creez mereu a apărut din încercare şi numai curiozitatea m-a făcut să nu mă opresc din drum…”

Arta şi lucrările de artă nu te fac artist… simţul, entuziasmul şi instinctul te transformă în artist desăvârşit. Când este vorba de entuziasm și simț, tânăra pictoriță Nicoleta Vacaru se dedică din plin. Un pic de talent și multă muncă, iată formula succesului ei. „Tot ce creez mereu a apărut din încercare şi numai curiozitatea m-a făcut să nu mă opresc din drum…” - susține tânăra artistă. În prezent creează lucrări inedite, decorează sticlele de vin exportate în Franța și conduce Atelierul de Creaţie NICOLART. 

 

  • Dosar

Nume, Prenume: Nicoleta Vacaru
Data nașterii: 22 mai 1987
Locul nașterii: Orhei
Studii: Şcoala de pictură din or. Orhei între anii 2000-2003. În perioada 2006-2013 studiază arhitectura la Universitatea Tehnică a Moldovei, Facultatea Urbanism şi Arhitectură
Performanțe: A lucrat la etichetele speciale pentru vinurile exportate în Franța. Lucrează la propria expoziție care va avea loc în Franța.

 

  • Am fost plăcut surprinsă să primesc invitația de a a-mi expune tabloul la o expoziție gastronomică din Franța

Fiecare pictor își dorește ca tablourile sale să înceapă să „călătorească”. Inițiativa a venit din partea proprietarului companiei „Casa Moldova”. Ulterior a apărut și ideea de a crea etichete speciale pentru vinurile exportate în Franța. 4 picturi efectuate în acril și cafea înfrumusețează vinul moldovenesc servit pe meleagurile lui Gustave Flaubert și Honoré de Balzac. Este un lucru cu care mă mândresc. De mic copil, vizitând muzee și având ocazia să admir opere de artă, îmi imaginam și picturile mele, mari și frumoase, care atârnă în rame masive pe pereții unui muzeu sau a unei săli de expoziții a pictorilor contemporani. Și iată simt cum visul meu, încet, devine realitate.

 

  • Cred că cea mai mare greșeală pe care o fac oamenii maturi, este faptul că pierd capacitatea de a găsi magie în lucruri simple

Asta și încerc să arăt prin picturile mele. Folosind așa materiale ca ținte, ață, cafea – arăt că și obiectele ordinare, îmbinate corect pot crea ceva frumos, ceva ce inspiră. În general mă doare să urmăresc cum câteodată ne complicăm prea mult. Îndemn oamenii mai des să vorbească despre lucruri simple. Cel mai des, acestea și sunt lucrurile care contează. Zâmbetul copilului meu, o ceașcă de cafea servită alături de pervazul înzăpezit, o fotografie veche – faceți o pauză, chiar merită.

 

  • Îmi place să improvizez și să experimentez diferite tehnici în lucrările mele

Lucrez în ulei, acril, acuarelă, cafea, batic, fac aplicații cu boabe de cafea și tehnica cu ținte și ață. Fiecare tehnică nouă este o provocare pe care o primesc cu inima deschisă. Ador senzația de oboseală după efectuarea unui nou tablou. Fiecare lucrare este un pas înainte, un nou lucru învățat și o încercare dusă până la capăt pe care o vreau trăită din plin. Deja, după cum ați înțeles probabil, fac tot posibilul pentru a savura fiecare clipă din viață, pentru că merităm cu toți să fim fericiți.

 

  • Am învățat un lucru de la fiul meu, despre care vreau să ştie fiecare

Nimic nu este veșnic, nici măcar o tristețe. Copilului totul îi trece, orice supărare. Atunci când mă simt rău, îmi urmăresc fiul sau privesc picturile mele și realizez că nu merită să mă simt deprimată. Fiecare om are punctele sale care îl fac fericit, nu avem decât să le găsim.

 

Video