Olga Boieru: M-am confruntat cu o problemă și am găsit o soluție inovativă pentru rezolvarea ei - brandul NapBag

Asemenea unei domnișoare din publicitate ea s-a confruntat cu o problemă și a găsit o soluție inovativă - a început să confecționeze rucsacuri pentru copiii în vârsta de alăptare

Olga este mamă a 2 copii. Asemenea unei domnișoare din publicitate ea s-a confruntat cu o problemă și a găsit o soluție inovativă - a început să confecționeze rucsacuri pentru copiii în vârsta de alăptare. Au trecut 5 ani, dar Olga nu poate să-și numească activitatea business, pentru că ea îi aduce multă plăcere. Dar faptul că comenzile îi vin una după alta, precum și faptul că rucsacurile confecționate de ea sunt folosite de mame din diferite colțuri ale lumii, pentru a-și purta în ele copiii, demonstrează elocvent că brandul NapBag are o poziție bună pe piață.

 

  • Dosar

Nume, Prenume: Olga Boieru
Data nașterii: 11.09.1985
Locul nașterii: Chișinău
Studii: superioare în economie și management
Domeniu: antreprenoriat
Realizări: fondatoarea brandului NapBag și autoarea a 5 colecții de rucsacuri ergonomice pentru copii

 

  • După nașterea primului copil mi-am cumpărat un sling, care era destinat deplasării cu copiii în vârsta de alăptare

Achiziția nu a fost una de succes. Slingul îmi crea disconfort atât mie, cât și micuței mele. Atunci am decis să cos de sinestătător un exemplar mai ergonomic. La crearea acestuia am luat în calcul toate neajunsurile rucsacului cumpărat. Prietenelor mele, care aveau copii, le-a plăcut invenția mea și m-au rugat să le creez ceva similar. Tot ele au fost cele care au povestit cunoscuților săi despre mine. Am primit propuneri să confecționez rucsacuri contra bani. Numărul de comenzi m-a determinat să fac alegerea între serviciul meu de bază, pe care îl făceam în bază de freelance (pe atunci mă ocupam de design grafic) și hobby-ul meu, pentru a reuși să fac comenzile în termen. Deja atunci înțelegeam că alegând între serviciu și hobby, voi alege hobby-ul. În scurt timp am creat marca mea NapBag (n.r.: geantă pentru somn), sub care am lansat 5 colecții conceptuale de rucsacuri. Confecțiile mele au fost cumpărate de mame din diferite colțuri ale lumii.

 

  • Rucsacurile create de mine au un rol mult mai important, decât cel de a ajuta mămicile să-și transporte copiii din punctul A în punctul B

În rucsacurile de tip cangur, care pot fi cumpărate în magazine, copiii atârnă pe perineu, efectuând presiune asupra coloanei vertebrale, care încă nu este formată. În rucsacurile ergonomice pe care le-am creat, copilul se află în poziție semiculcată, cu picioarele desfăcute, de parcă ar sta într-un hamac. Mamei acest tip de rucsacuri tot îi oferă mai mult confort, pentru că efortul nu este concentrat doar pe umeri, dar este distribuit și pe șolduri. Torțele late ale acestui rucsac ergonomic, învelite în stofă moale, nu traumează umerii. De asemenea există o centură de ajutor, care se fixează pe talie și asigură stabilitatea rucsacului în timpul mișcării. Din punct de vedere ortopedic, copilul trebuie dus în brațe în felul următor: picioarele trebuie poziționate un pic mai larg, cu o mână trebuie fixată poponeața copilului, iar cu a doua spatele, apropiindu-l de piept. Deoarece rucsacul NapBag temporar înlocuiește mâinile mamei, la confecționarea acestuia am luat în calcul acest aspect. Modelele pe care le-am creat s-au schimbat pe parcursul timpului, datorită sugestiilor pe care mi le ofereau clientele. 

 

  • În primul an crearea unui rucsac dura în jurul la 2 zile

Dar, pe parcurs, m-am organizat astfel încât pe parcursul unei zile să confecționez 2 sau 3 exemplare, în dependență de modelele alese și detaliile care sunt gata și în stoc. Cel mai mult îmi place partea creativă a procesului, când aleg stofa și culoarea pentru viitorul rucsac. Lucrând asupra conceptului colecției, adesea anticipez tendințele mondiale în modă. Mi s-a întâmplat ca, după lansarea colecției mele, să văd pe podiumuri look-uri care conțineau detalii pe care le-am folosit în creațiile mele. A doua etapă ține de croitorie. În paralel cu aceasta mă ocup de căutarea modelelor pentru sesiune foto, care vor prezenta noile modele de rucsacuri. În rol de modele adesea apar familiile: mamele, tăticii și copiii lor, care se adeveresc a fi oameni foarte interesanți.  Cu părere de rău nu toți părinții în Moldova înțeleg ce înseamnă un rucsac ergonomic și ce avantaje și oportunități acesta oferă. La noi în țară mamele care alăptează copii sunt lipsite de multe oportunități, pe când mamele în Europa au o viață socială, beneficiind de oportunitățile rucsacurilor ergonomice.