Piotr Alii - în modă, cea mai bună muză este realitatea

Este tânăr, însă la cei 21 de ani а reuşit deja să se facă remarcat în lumea modei. A reușit să organizeze prima sa prezentare de modă, unde şi-a prezentat colecţia sa de debut – Sabat Collection, antifashion show performance

Este tânăr, însă la cei 21 de ani а reuşit deja să se facă remarcat în lumea modei. Asta după ce a izbândit să organizeze prima sa prezentare de modă, unde şi-a prezentat colecţia sa de debut – Sabat Collection, antifashion show performance. Pasionat de modă încă din copilărie, acum încearcă să facă din pasiunea sa o meserie, studiind designul vestimentar la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice. Deşi a avut ocazia să plece să studieze peste hotarele ţării, tânărul designer spune că a preferat să cunoască succesul mai întâi acasă, acolo unde a crescut şi s-a format ca om.

 

  • Dosar

Nume, Prenume: Piotr Alii
Data naşterii: 11 iulie 1993
Locul naşterii: s. Sagaidac, Cimişlia
Studii: Colegiul Republican de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală”, Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, Chişinău
Domeniu: artă, modă, fashion
Realizări: Colecţia sa de debut – Sabat Collection, antifashion show performance

 

  • Pentru mine moda este un hobby pe care vreau să-l transform în profesie

Nu este doar o pasiune trecătoare, de care aş vrea să mă ocup doar în timpul liber, ci vreau să mă specializez în această sferă. În opinia mea, orice profesie necesită pasiune, altfel nu poţi obţine succes. Eu am început să îndrăgesc acest domeniu încă de mic copil, când nu ştiam şi nici nu înţelegeam ce înseamnă, de fapt, acest cuvânt – fashion. M-am născut cu asta şi încă din copilărie am hotărât pentru mine că asta vreau să fac când o să cresc mare.

 

  • Prima mea colecţie de rochii am realizat-o la 21 de ani

Sunt încă student, dar prefer să nu aştept până termin studiile pentru a mă apuca de lucru. Aşa că am început să lucrez la acest proiect acum un an. Concepţia am gândit-o mai greu, însăşi lucrul asupra rochiilor a durat trei luni. Am reuşit această performanţă pentru că am învăţat să lucrez în echipă şi am avut în spatele meu o echipă foarte bună. Cred că am avut un început bun şi aş vrea să continui în aceeaşi manieră. Cred că pot reuşi să mă fac remarcat trăind şi lucrând acasă, în Moldova. Nu contează unde trăieşti, contează că vrei să creezi, iar dacă ai această dorinţă poţi reuşi oriunde.

 

  • Sursa mea de inspiraţie este lumea din jur

În modă, cea mai bună muză este realitatea, aşa că şi eu atunci când gândesc o haină mă inspir de la oamenii care mă înconjoară. Nu trebuie să văd sau să simt nimic special pentru a mă inspira, creierul meu naşte idei din lucrurile simple pe care le observă. Stilul meu este unul minimalist, cu o doză de misticism. Spre deosebire de alţi designeri, eu am tactici şi gusturi teribiliste şi controversate, din cauza cărora nu am fost niciodată înţeles de sistem. Şocul pe care vreau să-l produc este pentru a schimba percepţia oamenilor de la noi despre arta modernă şi pentru a demonstra că trebuie să fim gata de schimbări şi inovaţii în orice domeniu, mai ales in cel al fashion-ului moldovenesc.