Cel mai bun tenisman din Moldova sau ce a învățat Radu Albot?

Radu Albot, steaua tenisului moldovenesc, anul acesta a devenit primul tenisman moldovenesc care a câștigat cu prestațiile sale 1 milion de lei

Radu Albot, steaua tenisului moldovenesc, anul acesta a devenit primul tenisman moldovenesc care a câștigat cu prestațiile sale 1 milion de lei. Anul 2014 a fost unul foarte intens. Dar, în pofida acestui fapt, Radu Albot nu uită de lucrurile simple. În timpul apropiat Radu Albot, care ocupă locul 170 în clasamentul ATP, împreună cu ceilalți membri ai echipei moldovenești de tenis, va pleca în Danemarka să apere cinstea țării noastre la "Davis Cup".

 

 

 

  • Dosar

Nume, Prenume: Albot Radu
Data nașterii: 11 noiembrie 1989
Locul Nașterii: Chișinău
Studii: Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport
Realizări: A devenit primul tenisman moldovean care a câștigat cu prestațiile sale un milion. Dar, acesta poate fi doar un început. A participat la multiple campionate și turnamente de tenis, printre care: "Challenger", "Wimbledon", "Davis Cup".

 

  • Credeți că m-am gândit vreodată că aș putea deveni primul tenisman din Moldova?

Nu, еu pur și simplu mă ocupam cu ceea ce îmi plăcea cel mai mult – jucam tenis. Restul a venit odată cu experiența. Oricum talentul este una și perseverența și munca – absolut altceva. Anume aceasta încerc să păstrez în memorie de fiecare dată când ies pe teren. Nimic în viață nu ne este dat pur și simplu. Trebuie să înveți să folosești fiecare oportunitate. Tot ce am obținut eu la această etapă este rezultatul a multor antrenamente. În drumul meu spre prima victorie am ros o mulțime de ghete și continui să o fac.

 

  • Întotdeauna e greu să accepți propria înfrângere.

Dar cu timpul înțelegi că poți să fii cel mai bun în sfera ta și totuși nu ești asigurat de la înfrângeri. Aceasta probabil este cea mai dificilă lecție pe care am însușit-o. Să învingi este un lucru, dar să nu îți fie frică și rușine de propriile înfrângeri este cu totul altceva. Trebuie să te înveți să analizezi fiecare meci de al tău, indiferent dacă ai câștigat sau ai pierdut. Un meci similar nu vei mai avea, iată de ce fiecare din ele îți oferă o șansă unică să înveți. Nu ai de ce să strici rachetele pe teren, nu poți schimba nimic, dar poți rata o șansă unică. Totul este simplu: fiecare înfrângere este o șansă să nu mai repeți anumite greșeli.

 

  • Îmi place să călătoresc, dar în același timp nu pot să mă aflu mult timp după hotarele țării noastre.

Fiecare are o viziune separată asupra acestui subiect, dar eu cred în legea: unde te-ai născut, acolo și ești de folos. Da, îmi place să îmi petrec timpul în San Marino, Australia sau Franța, dar această experiență nu se compară cu acele emoții pe care le trăiesc în momentul când apăr cinstea țării noastre acasă. Cel mai important pentru mine este să știu că acasă mă așteaptă prietenii, familia și suporterii.