Serghei Tarnovschi: Munca îl înnobilează pe un sportiv

În acest an, la Olimpiada de tineret de la Nanjing, China, Serghei Tarnovschi a adus aurul la proba kaiak-canoe sprint pentru Moldova

În acest an (2014), la Olimpiada de tineret de la Nanjing, China, au participat mai mulți sportivi, printre care și Serghei Tarnovschi, cel care a adus aurul la proba kaiak-canoe sprint pentru Moldova. Serghei este originar din Ucraina, însă din acest an urmează să reprezinte țara noastră la diverse competiții sportive. Victoria obținută în cadrul acestui prestigios eveniment sportiv este doar un început, pentru că viitorul îi rezervă încă multe succese, cel puțin de o asemenea părere se menține Serghei.

 

  • Dosar

Nume, Prenume: Serghei Tarnovschi
Data nașterii: 24 iunie 1997
Locul nașterii: Lvov, Ucraina
Studii: Colegiul cu profil economic din Termopoli, Ucraina
Domeniu: sport

 

  • Am început să practic sportul de la vârsta de 10 ani

Victoria de la Nanjing la proba kaiak-canoe se datorează muncii depuse pe parcursul unei îndelungate perioade de timp. De mic copil mi s-a educat dragostea față de acest gen de sport, în care au fost antrenați părinții mei, fratele și ulterior și eu. Baza am primit-o de la familia mea care m-a susținut în ceea ce fac și mi-a oferit condițiile, cred eu, necesare pentru a mă dezvolta.

 

  • Participarea în cadrul competițiilor importante trebuie să fie asemenea unei participări la un antrenament de rutină

Astfel scapi de emoții, care uneori îți pot da toată munca peste cap. Vorbind despre Jocurile Olimpice de tineret de la Nanjing, China, pot spune că eram puțin stresat, însă după ce am auzit startul frica a trecut și am început să pun în aplicare ceea ce pot face mai bine.

 

  • Concurența, ca și în oricare alt domeniu, este acerbă

Ar fi o prostie să subestimezi capacitățile concurentului tău pentru că astăzi acesta poate pierde iar mâine îți poate întinde o cursă la care nici nu te așteptai. Pentru a face față tuturor provocărilor trebuie să muncești încontinuu, să muncești fără a avea milă de sine și fără a căuta scuze.

 

  • Eu sunt un sportiv naturalizat

Sunt originar din Ucraina, iar aici în Republica Moldova am venit pentru că am primit suportul necesar. Am considerat că invitația de a reprezenta o asemenea țară este un pas înainte pentru mine ca sportiv, mai ales în cazul în care situația în Ucraina nu era prea bună. Moldova a devenit pentru mine o a doua casă, iar eu la rândul meu mă strădui să o reprezint cum se cuvine, adică la cel mai înalt nivel.

 

  • Medalia primită nu este nicidecum un semn că trebuie să mă relaxez, din contra

Victoriile sunt doar un imbold pentru mine: dacă am putut să iau aurul la această olimpiadă, de ce nu aș putea să o fac și în cadrul altor campionate.

 

  • Pentru viitor îmi rezerv planuri grandioase

Acestea țin de participarea mea în cadrul Olimpiadei din Rio, la campionatul lumii și la tot felul de competiții sportive importante. Acum voi lua o mică pauză pentru că organismul necesită odihnă, după care îmi voi relua activitatea. Urmează preliminariile așa că munca intensivă va fi la ordinea zilei.