Sorin Opaiț: Abia acum am înțeles că „things got serious”

De mai bine de 7 ani este stabilit cu familia în Lisabona, dar recunoaște că iubește Chișinăul și se întoarce cu mare drag către străzile copilăriei sale

Sorin Opaiț este modelul moldovean care face ravagii în lumea modelingului portughez. De mai bine de 7 ani este stabilit cu familia în Lisabona, dar recunoaște că iubește Chișinăul și se întoarce cu mare drag către străzile copilăriei sale. Așa, fiind în vizită, a găsit timp să ne povestească despre brandurile și revistele cu care a colaborat, și de asemenea marea sa pasiune – fotografia.

 

  • Dosar

Nume, Prenume: Sorin Opaiț
Data nașterii: 23 martie
Locul nașterii: Chișinău
Studii: facultatea de fotografie
Domeniu: cultură, modă
Realizări: colaborarea cu brand-urile: Prada, Alexander McQueen, Michael Bastian, Salsa, Gucci, Armani, Dior

 

  • Aveam 15 ani când Lisabona mi-a devenit a doua casă

Acolo mi-am terminat studiile. Nu pot să zic că modelingul a fost ceva planificat. Sunt pasionat mai mult de fotografie, iar semnarea primului meu contract cu agenția „dxl Model” a fost o surpriză plăcută care mi-a permis, pe lângă studii, să mai câștig și ceva bani. La început mi-a fost greu să combin studiile cu casting-urile și defilările. Încercam să acord tot timpul posibil universității. Abia acum am înțeles că „things got serious”.

 

  • Am avut onoarea să colaborez cu așa brand-uri ca: Prada, Alexander McQueen, Michael Bastian, Salsa, Gucci, Armani, Dior și multe altele

Iar cele mai interesante fotoshooting-uri au fost pentru așa reviste ca: ODD ISSUES, Vogue Portugal, Edit Magazine, UP. Trebuie să recunosc că cea mai memorabilă colaborare a fost pentru revista ODD ISSUES în stil fetish. Datorită echipei care a lucrat la proiect, am avut parte de multă veselie și rezultatul a fost unul la nivel.

 

  • Fiecare designer este un personaj aparte

Unii sunt oameni care au cei 7 ani de acasă, alții sunt foarte agresivi. Cu a doua categorie trebuie să fii mai atent, pentru ei modelul trebuie să tacă și să poată „vinde” brand-ul pe care îl poartă. Cel mai mult mi-a plăcut colaborarea cu Michael Bastian. Este o persoană foarte deschisă, iar când a aflat că sunt din Moldova m-a bombardat cu diferite întrebări despre țara noastră.

 

  • Urmărind lucrul fotografilor la diferite shooting-uri treptat am devenit și eu pasionat de fotografie

Îmi era interesant să urmăresc drumul parcurs de un cadru, de la momentul când fotograful apasă pe shutter și până nu apare fotografia gata prelucrată și retușată. Mi-am propus să învăț arta fotografiei.

 

  • Fashion View by Sorin Opaiț a fost proiectul meu de finalizare a universității de fotografie

Este o carte de mai mult de 100 de pagini, ce cuprinde fotografii lucrate doar cu ajutorul luminii naturale, fără lucru în studio și editori grafici. La acest proiect în calitate de model a lucrat și o moldoveancă, Daniela Hanganu. „Fashion View” este un proiect de suflet. În Europa se pune serios întrebarea profesionalismului fotografului. La noi în Chișinău majoritatea fotografilor nu au studii aprofundate în fotografie, pe când în Europa trebuie să finisezi și o facultate în cadrul căreia, timp de trei ani, studiezi toate genurile de fotografie.

 

  • Acum că mi-am primit diploma, vreau să călătoresc, să înconjur lumea

Primele în lista mea sunt: Singapore, Hong Kong, Los Angeles. Acest an va fi foarte încărcat și aceasta nu poate să nu mă bucure.

Cu toate că de 7 ani deja nu locuiesc aici, Chișinăul continua să mă atragă. E vorba de o atmosferă aparte, care nu poate fi găsită decât acasă.