Stas Oxanii: 6 milioane de vizualizări pe Youtube și un vis realizat

E plăcut să crezi că „Umorul este contemplarea blajină și expresia artistică a absurdității vieții”

E plăcut să crezi că „Umorul este contemplarea blajină și expresia artistică a absurdității vieții ”. Videobloggerul moldovean Stas Oxanii este un exemplu viu care demonstrează această convingere. Participând la cea de-a 18-a ediție a Campionatului anual de joc actoricesc WCOPA, din Los Angeles, tânărul, cunoscut pe internet ca „Ordinarul Stas”, a reprezentat destoinic țara noastră.  În concurs au participat 47 de țări, ceea ce înseamnă mai mult de 2000 de participanți în toate categoriile.

 

 

 

  • Dosar

Numele, Prenumele: Oxanii Stas
Data nașterii: 12 septembrie 1995
Locul Nașterii: Chișinău
Studii: Liceul „Chiril și Mefodii”
Realizări: Campionul lumii la jocul actoricesc. Cel mai popular videoblogger din Moldova, care de asemenea intră în lista celor mai populari videobloggeri ai runet-ului. A fost premiat cu butonul de argint Youtube pentru că a atins mai mult de 100 mii de abonați pe canalul său. La moment Stas are 170 mii de abonați pe canalul său și mai mult de 6 mln. de vizualizări.

 

  • De mic copil am visat să vizitez America

Cu atât mai incredibil îmi părea să ajung în Los Angeles – centrul industriei cinematografice, care mă face să îmi pierd mintea. Emoțiile mă copleșesc. Până în ultimul moment nu puteam să cred că văd totul cu ochii mei, și nu privesc vreun film sau fotografii de pe Google. Cel mai plăcut moment a fost când am găsit locul pe care în decurs de câțiva ani îl priveam prin camera web a computerului, din Chișinău – Venice Beach. Pentru o clipă mi-am pierdut darul vorbirii, când am conștientizat că privesc același peisaj, doar că de această dată nu pe monitorul computerului.

 

  • Concursul a durat 10 zile și a început cu Parada Națiunilor

Acesta este un show de excepție, în care reprezentanții fiecărei țări merg îmbrăcați în costume colorate. Concursul a fost organizat în 3 etape, conform sistemului Olimpic de excludere în fiecare etapă. Pentru a trece în următoarea etapă era necesar să acumulezi 95 de puncte din 100.  Eu am participat ca actor de comedie cu 3 monologuri în categoriile: Comical, Contemporary și Open. În final, a trecut monologul meu din categoria Comical, cu denumirea: „Animal Planet in the Night Club”, în care povestesc că îmi place să privesc „Animal Planet", dar și mai mult îmi place să privesc oamenii într-un club de noapte, pentru că practic nu văd diferența.

În timpul campionatului am primit 6 invitații la întâlniri cu diferiți agenți din Hollywood, alții 2 mă căutau singuri în hotel. Tonya Moon – femeia care lucrează cu mulți actori de comedie, pe loc mi-a propus să particip ca Stand-Up comediant în show-uri prin cluburi.

 

  • Am câștigat 2 granturi pentru studii

Primul este NYFA din Los Angeles care are loc chiar în Universal Studios (apropo, am vrut să nimeresc acolo de la vârsta de 15 ani). Al doilea grant este NYCDA din New York. Problema este că aceste granturi nu sunt totalmente achitate și acum sunt în căutarea unui sponsor, care ar putea să mă ajute cu suma de bani neacoperită de grant și să încep studiile. Dacă cumva sponsorul meu va citi acest articol îl rog să ia legătura cu mine prin e-mail: mrstasox@gmail.com.

 

  • La întoarcerea în Chișinău planific să mă ocup în continuare cu canalul meu YouTube Типичный Стас

El deja numără 170 mii de abonați și mai mult de 6 mln. de vizualizări. De asemenea, am câteva propuneri de la studiouri din Rusia, dar aceasta până ce este informație confidențială. Managerul meu Anna Onica-Judah continuă negocierile cu agenții din Los Angeles.

Eu sincer cred că pe lume nu există oameni fără simțul umorului. Fiecare are un umor specific, de aceea ne petrecem timpul liber în compania acelor oameni unde glumele noastre vor fi înțelese. Nu vă fie frică să glumiți.