Svetlana Lenivțeva: Competiția este o mică viață

Dorința de a avea un corp sportiv a motivat-o pe Svetlana să ajungă la campionatele de nivel mondial

Astăzi ea este campioana absolută a Moldovei la fitness-bikini, antrenor personal și o mamă grijulie. 

 

  • Dosar

Nume, Prenume: Svetlana Lenivțeva
Data nașterii: 22 septembrie 1984
Locul nașterii: Bender
Studii: Liceul Teoretic din Bender; Tehnicumul din Bender, Specialitatea Modelarea și Confecționarea Hainelor; Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport, Specialitatea  Educație Fizică Recreativă
Domeniu: sport
Realizări: deținătoarea medaliei de argint la Campionatul Mondial de culturism

 

  • Începutul carierei

Dorința de a face sport mi-a apărut la vârsta de 14 ani, când eram în clasa a 7-a. Până la această vârstă nu am fost pasionată de alte activități. La început a fost dorința de a avea un corp sportiv și frumos. Am început să merg la sala de sport și ulterior aceasta a devenit activitatea mea de bază.

 

  • Stilul prezentărilor

Particip la campionate în categoria fitness-bikini. În această categorie nu există un program determinat, doar defile și pozare. Pentru aceasta nu e nevoie de o pregătire specială, trebuie doar să îți cizelezi toate pozele, mimica și zâmbetul. Încă un moment important este stabilirea contactului cu publicul.

 

  • Victorii și înfrângeri

Prima competiție la care am participat a avut loc în Ilicevsk, Ucraina, în anul 2005. Am ocupat locul 3, dar nu îmi amintesc emoțiile mele în detalii. Însă țin minte că m-am bucurat foarte mult pentru că am luat bronzul.

Desigur că am avut și prezentări nereușite, spre exemplu la Campionatul Europei de Est m-am clasat pe ultimul loc în categoria mea, dar nu m-am decepționat. Scopul meu la acel moment era participarea și nu victoria. Această înfrângere a avut un impact puternic asupra mea, drept urmare am luat o pauză de 5 ani. Când am revenit, eram deja în altă formă fizică și am schimbat bodyfitness-ul pe fitness-bikini.

Până în prezent am emoții când ies pe scenă. Competiția este o mică viață, care trebuie trăită în culori aprinse. În acest context, cea mai impresionantă prestație am avut-o la Campionatul Mondial. Acesta a fost un vis!

 

  • Premii

Dublu campion al Odessei la bodyfitness.
Campioana Moldovei la bodyfitness 2005.
Campioana regiunii Odessa la fitness-bikini.
Una din finalistele Campionatului Mondial la fitness-bikini 2013 .
Deținătoarea medaliei de argint la Cupa Lumii 2014.
Campioana absolută a Moldovei la fitness-bikini 2014.

 

  • Scopuri și principii

În primul rând cred în mine, știu ce vreau și spre ce merg. Și desigur toți oamenii dragi și apropiați mie cred în mine și mă susțin. Aceștia sunt mama, sora, bărbatul iubit, antrenorul și oamenii cu care lucrez.

Eu vreau și tind să mă țin în formă și să particip în diverse turnamente și campionate, în orașe în care nu am mai fost. Și desigur aș vrea să devin un exemplu bun pentru copilul meu și ceilalți.

  

  • Lucrul ca antrenor

La 19 ani am început să lucrez ca antrenor, paralel învățam meseria de modelier. La momentul de față continui să activez ca antrenor personal la Energy Fitness.

 

  • Despre sursele de inspirație

Dacă sportul este un stil de viață, atunci el nu poate să te plictisească. Exercițiile fizice sunt parte a regimului meu zilnic. Organismul singur cere antrenamente și efort, nu am nevoie de inspirație pentru a face asta.

 

  • Despre atenție și fani

Nu mă flatează atenția sporită din partea bărbaților. Faima este o încercare, un premiu și o mare responsabilitate. La început e mai dificil, ulterior te obișnuiești, dar nu ai dreptul să te relaxezi.

 

  • Citate preferate

„Acționează curajos și nu căuta scuze!”
„Nu analiza cum poți deveni mai bun! Acționează!”
„Cine vrea - caută oportunități, cine nu vrea caută motive.”
„Exercițiile fizice pot înlocui multe medicamente, dar nici un medicament nu poate înlocui  exercițiile fizice.”
„Schimbările mici aduc schimbări mari!”
„Nu ceda! Nimeni înafară de tine nu te poate face puternic!”