Tatiana Moraru: Despre calitatea apei din Moldova se discută până și în Statele Unite ale Americii

Tatiana Moraru este tînăra care face parte din echipa învingătoare și inventatoare a proiectului „Apă Pură”

Participarea în cadrul unui concurs prestigios din Statele Unite ale Americii a făcut ca viața a patru fete din satul Ștefănești să ia o nouă întorsătură. Este vorba despre IT Technovation Challenge 2014 și victoria din cadrul acestuia. Tatiana Moraru este tînăra care face parte din echipa învingătoare și inventatoare a proiectului „Apă Pură”, al cărui scop este de a schimba viața oamenilor, făcând-o mai bună și mai sănătoasă.

 

  • Dosar

Nume, prenume: Tatiana Moraru
Data nașterii: 7 mai 1998
Locul nașterii: satul Ștefănești, raionul Florești
Studii: elevă în clasa a X-a la Liceul Teoretic Ștefănești
Domeniu: știință

 

Aplicația „Apă Pură”, mai întîi de toate, este o aplicație care permite oamenilor  să afle despre apa pe care o consumă zi de zi și să primească informații utile cum ar fi: conținutul apei și daunele care le poate aduce sănătății. Totodată, lumea poate afla metode de tratare a lichidului vital.

Victoria în cadrul concursului IT Technovation Challenge 2014 este o nouă etapă, care conduce spre un viitor mai bun, atât pentru noi cât și pentru cei care-și păstrează sănătatea. Avem susținători din Moldova, dar și din America, care își doresc să dezvoltăm afacerea pornită datorită invenției, astfel să ne aducem contribuția la dezvoltarea țării noastre, iar pe viitor și a întregului glob pământesc.

Munca în echipă presupune o mai mare responsabilitate, deoarece fiecare membru își are caracterul său. Cu toate astea, atunci când se depune un mare efort și se trece peste orice obstacol împreună, conștientizezi că anume echipa este cea care ți-a dat puterile necesare.

Stereotipul precum că femeile sunt mai slabe în materie de IT a fost doborât. Aplicația inventată vine să confirme acest fapt, mai ales că am luat și primul loc, lăsând în spate concurenți puternici. Aș putea spune că secolul nostru e prea robotizat, acum și femeile pot deveni niște specialiști în domeniul IT, chiar dacă mulți sunt obișnuiți să vadă doar reprezentanți ai sexului masculin în acest domeniu.

Concursul din San Francisco a deschis mai multe oportunități pentru noi, deoarece pare a fi greu de crezut că la o vârstă atât de fragedă putem avea așa un succes. Într-adevăr am discutat cu multe personalități renumite care ne susțin, ba chiar cred că datorită acestui proiect vom putea să avem o specialitate bună pe viitor. Sper, după finalizarea liceului, să-mi termin studiile la o facultate specializată în domeniul IT.