Valeriu Guțu: antrenează-te oricând și oriunde

Valeriu Guțu a reprezentat Moldova la „Mister World 2014” și este primul participant al Moldovei din istoria concursului

Pe lângă faptul că Valeriu a reușit performanța să se claseze în Top 10 cei mai frumoși bărbați din lume, tânărul a decis să își transmită experiența prin intermediul aplicațiilor fitness pe care le-a lansat.

 

  • Dosar

Nume, Prenume: Valeriu Guțu
Data nașterii: 2 iulie 1991
Locul nașterii: Chișinău
Studii: superioare în drept
Domeniu: sport
Realizări: a ajuns în top 10 la concursul „Mister World 2014”

 

  • Acum 4 ani în urmă, la un meci de fotbal, am suferit o traumă, din cauza căreia am fost nevoit să părăsesc sportul profesionist

Datorită, sau, mai bine zis, în ciuda traumei am descoperit potențialul nelimitat al corpului omenesc. „Mister World 2014” a fost un concurs pe care nu îl voi uita niciodată. Am trăit momente foarte frumoase și m-am ales cu foarte mulți prieteni noi din cei 50 de concurenți.  Nu voi uita etapa „Extreme sport challenge”, cursa de 8 ore fiind cea mai dificilă din istoria concursului. Acțiunea a avut loc pe teritoriul Armatei Engleze „Royal Marines Charities”. A fost o concurență nebună. Cursa finală s-a petrecut într-o mlaștină cu 10 finaliști, după care am ieșit eu învingător. În acele clipe am înțeles că mi-am depășit limitele - momente de nedescris.

 

  • Am elaborat un sistem de antrenamente, care în linii generale ajută să ne ținem în formă

Am început cu aplicația „6 pack abs” apoi nu m-am mai oprit. Sunt niște aplicații foarte efective pentru persoanele care au nevoie de informație sau ajutor, în moment ce practică fitness-ul. Iar pe pagina mea de facebook puteți găsi video antrenamente pe care le fac pentru cei care mă urmăresc și le este interesant modul meu de viață și ritmul activ. Am și un motto: „Antrenează-te oricând și oriunde”. Eu înțeleg cât e de greu să faci primul pas spre schimbări și o viață mai sănătoasă. Îmi place să cred că sunt acea persoană care poate motiva și inspira. Aplicațiile au o popularitate destul de mare în așa țări ca China, Germania și Rusia.

 

  • Moldova mereu va fi țara în care mă întorc cu mare drag

În primul rând aici este casa mea, familia și prietenii - ei sunt motivele mele. Dar sigur că vin des și pentru proiectele care sunt în Chișinău și cu care mă mândresc că au fost începute anume în Moldova. Amintirile și căldura casei părintești vor rămâne mereu în inima mea.