Vasile Ostahi – pensula, culorile și pânza mă fac fericit

Și-a expus lucrările la nenumărate expoziții, iar picturile lui au fost cumpărate de colecționari din Statele Unite ale Americii, Franța, Italia, Germania, dar și din țările vecine

S-a dedicat artei plastice încă din copilărie, atunci când și-a dat seama că asta vrea să facă pentru tot restul vieții. În cele din urmă s-a specializat în pictură, domeniu în care s-a făcut remarcat după ani grei de muncă. Și-a expus lucrările la nenumărate expoziții, astfel în câțiva ani a devenit cunoscut, iar picturile lui au fost cumpărate de colecționari din Statele Unite ale Americii, Franța, Italia, Germania, dar și din țările vecine. Talentul i-a fost recunoscut la justa valoare acum opt ani, când a devenit membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova. Lucrările sale sunt apreciate în saloanele private, costul unei picturi variind între sume cu trei și chiar patru zerouri.

 

  • Dosar

Nume, Prenume: Vasile Ostahi
Data nașterii: 18 ianuarie 1964
Locul nașterii: s. Ruseștii Noi, Ialoveni
Studii: Colegiul de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală”, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”
Domeniu: artă, pictură
Realizări: picturile lui au fost cumpărate de marii colecționari din SUA, Franța, Germania, Italia

 

  • Pensula, culorile și pânza mă fac fericit

Pictura este un domeniu special, dacă vrei să rămâi fidel pasiunii tale trebuie să renunți la multe lucruri. Mai mult, trebuie să fii pregătit pentru momente mai puțin plăcute, pentru că nu câștigi atât de bine din pictură, mai ales atunci când ești la început de cale. Ca să devii pictor renumit și să cunoști succesul în acest domeniu, trebuie să ai răbdare, pe lângă talent, dăruire de sine și pasiune. Cred că eu m-am înarmat cu toate aceste calități, așa am reușit să rămân fidel picturii și să-mi câștig existența din pasiunea mea.

 

  • De opt ani sunt membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova

Până la acel moment am muncit mult, am continuat să pictez și în momente fericite și în clipe mai puțin fericite. Eu am studiat arta plastică și asta voiam să fac încă de mic, însă după finisarea studiilor m-am ciocnit cu realitatea crudă – din pictură nu câștigi bani ușor. La început am lucrat câțiva ani ca director de școală. Însă nici acel salariu nu era suficient pentru a-mi întreține familia.

 

  • Mi-am zis – mai bine fac ceea ce îmi place chiar dacă câștig puțin, decât să fac ceea ce urăsc și să câștig la fel de puțin

După mai multe expoziții în saloanele private, lumea a început să-mi aprecieze munca, stilul meu de a picta, lucrările mele în general. Așa că picturile mele au început să fie cumpărate, care pe bani mai mulți, care pe bani mai puțini. Important este că lumea vrea să aibă în casă sau în birou lucrările mele. Lucrările mele se  găsesc în colecțiile unor renumiți colecționari din întreaga lume, cele mai importante regăsind-se în Statele Unite ale Americii, Germania, Franța și Italia.

 

  • Ca pictor, sunt fidel naturii

Peisajele sunt principala mea sursă de inspirație. E greu să redai pe pânză ceea ce natura a creat, pentru că nicidecum nu reușești să copiezi cu exactitate ceea ce a fost creat cu atâta măiestrie, dar asta este pasiunea mea și asta fac aproape zi de zi. Lumea e atât de frumoasă și ar fi păcat să nu imortalizăm aceste lucruri.