Veronica Guvir, despre oportunitatea de a face parte din echipa „Sonor Grup”

Când se afla în căutarea unei activități în care să facă ce-i place cu adevărat, a avut ocazia să-l cunoască pe fondatorul „Sonor Grup”

Veronica Guvir este cea de-a doua tânără care face parte din echipa studioului „Sonor Grup”. Când se afla în căutarea unei activități în care să facă ce-i place cu adevărat, a avut ocazia să-l cunoască pe fondatorul „Sonor Grup”. De atunci și până acum, entuziasmul nu o părăsește, iar gândul că face parte din echipa primului studio de sonorizare în limba română a filmelor mondiale îi crește și mai mult dorința de a face lucruri frumoase.

 

  • Dosar

Nume, prenume: Veronica Guvir
Data nașterii: 9 martie 1994
Locul nașterii: Dubăsari
Studii: Facultatea de filologie, Universitatea de Stat din Moldova
Domeniu: artă, cinematografie
Performanțe: vocea feminină în cadrul „Sonor Grup”primului studio de sonorizare în limba română a filmelor internaționale

 

  • A fost probabil unul dintre cele mai emoționante și plăcute momente din viața mea de până atunci

Din simplul motiv că obișnuiesc să urmăresc tot felul de  evenimente pe Facebook nu puteam să trec pe lângă pagina „Sonor Grup” deja existentă, mi-am zis că e tocmai proiectul de care am nevoie, e tocmai proiectul de care are nevoie Republica Moldova – sonorizarea filmelor în limba română.

 

  • Sunt foarte corectă cu timpul meu

Mă strădui să rezervez mai multe ore lucrurilor pe care le fac cu mare drag. Întrunirile membrilor se organizează în dependență de disponibilitatea lor, uneori rezervăm o zi întreagă pentru realizarea scopurilor pe care ni le propunem.

 

  • În acest proiect, mai întâi de toate e binevenită capacitatea de a comunica explicit

După aceasta, competența de interpretare, proiectare, iar motivația, voința și dirijarea emoțiilor au un loc aparte în lista abilităților-cheie. Ambiția și entuziasmul colaborării de echipă, care se dovedește a fi eficientă, și, nu în ultimul rând, încrederea că este doar începutul unui proiect grandios, mă motivează să depun mai mult efort pentru a obține rezultatele așteptate. Din motiv că suntem primii din Moldova, care sonorizează filme în română, îmi crește considerabil dorința de a crea lucruri frumoase.

 

  • Peste 5 ani cred că vom avea nenumărate filme sonorizate calitativ și difuzate la cele mai bune posturi de televiziune

Ele vor constitui unul din modurile de învățare a limbii române prin intermediul filmelor animate, în special pentru copii, dar și pentru locuitorii altor țări, dornici de a învăța limba română. Dacă se vor dezvolta mai multe studiouri de sonorizare în Moldova, din punctul meu de vedere, existența unui spirit de concurență mărește probabilitatea unui rezultat de calitate. E important să știi să nu-ți faci concurenți, ci parteneri bazându-te pe ideea „win-win” și nu „win-fail”, obținând astfel un fapt estetic unitar.