Victoria Novac - despre EduJoc, business social și Lego moldovenesc

Un copil poate oricând să învețe un adult 3 lucruri: cum să fie mulțumit fără motiv, cum să nu stea locului niciodată și cum să ceară cu insistență ceea ce își dorește

Un copil poate oricând să învețe un adult 3 lucruri: cum să fie mulțumit fără motiv, cum să nu stea locului niciodată și cum să ceară cu insistență ceea ce își dorește. Din acest motiv am decis să vă facem cunoștință cu Victoria Novac, fondatoarea proiectului EduJoc care oferă cele mai captivante jocuri educative.

 

  • Dosar

Numele, Prenumele: Victoria Novac
Data nașterii: 27 iunie 1990
Locul nașterii: Chișinău
Studii: Superioare, SNSPA, UBB
Domeniu: antreprenoriat
Realizări: EduJoc – business social

 

  • EduJoc este un model de afacere social

Suntem axați pe impactul social și soluțiile aduse problemelor cu care se confruntă copiii, mămicile și educatorii și mai puțin pe profit. Când eram studentă la Cluj, iar Igor Hâncu inginer, am participat la un seminar unde am făcut cunoștință cu antreprenoriatul social. Așa am aflat cum putem să ne urmăm visele și pasiunile, ajutând societatea în același timp.

 

  • EduJoc a început ca un proiect-pilot

Timp de jumătate de an am studiat piața, am adus din România jocuri educative și am invitat copiii cu mămicile să le testeze. Mămicile, mulțumite de rezultat, ne-au încurajat să ne continuăm activitatea. SRL-ul EduJoc a fost deschis la sfârșitul anului 2012. Am început să promovăm conceptul de educație prin joacă pe site-urile de socializare, apoi am lansat magazinul online www.edujoc.md. După un an de activitate am câștigat concursul național de business planuri și cu banii din premiu am reușit să achiziționăm o camionetă. Ea este amenajată corespunzător și poate fi găsită în sectorul Ciocana.

 

  • Inițial am început cu importul jucăriilor din România, China, Franța, Germania, Canada

Totuși cel mai important pas pentru noi a fost lansarea propriei colecții de jocuri, fabricate în Moldova. Am identificat un atelier, apoi am început colaborarea cu încă două ateliere și la moment lucrăm cu 3 ateliere. Suntem foarte receptivi și încercăm să realizăm visele tuturor copiilor. Misiunea noastră e să oferim șansa fiecărui copil să aibă măcar o jucărie educativă în casă. Vrem să creștem o generație de copii inteligenți și creativi, generația EduJoc.

 

  • Cea mai înteresantă parte a activității noastre sunt laboratoarele de testare a jucăriilor

Fiecare articol care a fost importat sau confecționat de noi, este testat neapărat de copii. Așa ne dăm seama cum ajută această jucărie, ce calități dezvoltă, cum reacționează copilul, la ce vârstă se potrivește. Am dat startul unui program didactic pentru centre și grădinițe, unde prezentăm principii de organizare a activităților educative orientate spre dezvoltarea gândirii utilizând blocurile din lemn! Mergem la centre, grădinițe și institutii de învățământ absolut gratuit, din diferite raioane ale republicii noastre, și în plus aducem cu noi un expert, materiale, blocuri din lemn și multă dragoste.

 

  • Cea mai întrebată jucărie este constructorul uriaș, îl mai numim și Lego moldovenesc

Când am decis să deschidem un magazin ne-am pus întrebarea cum putem să îl amenajăm? Ne doream ca rafturile noastre să fie inedite, la fel ca și jucăriile noastre. Astfel, în urma unui brainstorming la care a participat toată echipa noastră, am venit cu ideea acestui constructor universal care permite crearea diferitor forme „mobiliere”.

 

  • În echipa noastră sunt și trei designeri

La moment lucrăm cu Mihai Stamati la o colecție nouă de jucării denumită „Ferma”. Aici jucăriile sunt un puzzle, astfel copiii înțeleg că până a se juca cu văcuța, trebuie să o construiască. Toate jucăriile noastre sunt îndreptate pentru a dezvolta copilul încă de la primii săi ani și avem grijă ca jucăriile pe care le vindem să fie compatibile cu vârsta, temperamentul și nevoile copilului. E bine sa oferim jucăria potrivită vârstei.