Xenia Andriuța – vocea feminină din cadrul „Sonor Grup”, primul studio independent de sonorizare din Moldova

Xenia face parte din echipa entuziastă ce sonorizează în limba română filmele de circulație internațională

A ajuns aici întâmplător, grație unui anunț pe o rețea de socializare și a rămas pentru a da glas personajelor din convingerea că „Sonor Grup” înseamnă o șansă reală de a demonstra că și la noi în țară se pot crea și implementa proiecte frumoase.

 

  • Dosar

Nume, Prenume: Xenia Andriuță
Data nașterii: 23 august 1991
Locul nașterii: Tighina
Studii: Facultatea traducere și redactare juridică, Universitatea de Stat din Moldova
Domeniu: artă, cinematografie
Performanțe: vocea feminină care a sonorizat toate personajele feminine din proiectul „Cronicile Narniei: leul, vrăjitoarea și dulapul”

 

  • Pentru prima dată am aflat despre inițiativa de sonorizare a filmelor dintr-o postare pe internet, acum mai bine de 2 ani

Am intrat în contact cu persoanele care au lansat inițiativa și de atunci sunt un membru activ al echipei. Activitatea de sonorizare, atunci când se lucrează la un proiect, e intensă și poate ocupa de la câteva ore pe zi la zile întregi.

 

  • Curiozitatea m-a îndemnat să încerc rolul unui lector din spatele microfonului

Pasiunea pentru această activitate este cea care mișcă lucrurile înainte. Spiritul de echipă și viziunea comună sunt acele calități indispensabile pe care trebuie să le dezvoltăm continuu pentru a reuși în viitor. Să fac parte din „Sonor Grup” mă motivează pasiunea pentru lumea magică a filmelor și a desenelor animate și posibilitatea de a face parte din această magie și a o dărui celor din jur.

 

  • Cred în viitorul de succes al proiectului

Desigur, am o viziune proprie în ceea ce privește evoluția activității noastre. De exemplu, aș vrea să văd cum proiectul nostru se transformă în unul comercial și, de ce nu, unul internațional. Dar până la urmă, suntem o echipă și vom alege direcția pentru dezvoltare împreună.

 

  • Nu exclud că exemplul nostru ar putea fi un imbold de inspirație și pentru alții

O lege economică fundamentală spune că oferta apare acolo, unde este cerere. Cu cât cererea e mai mare, cu atât mai mulți actori vor să intre pe piață. Bine, dat fiind că proiectul nostru nu este unul comercial la moment, suntem cei dintâi curajoși care și-au urmat visul comun. Totuși, tind să cred că aceasta nu se va întâmpla decât pe termen mediu sau lung, dar nu va avea efect imediat.

 

  • Proiectul nostru este unul complex, bazat în primul rând pe responsabilitate socială

Îmi plac toate aspectele acestuia: promovarea limbii române, posibilitatea de a trăi clipe magice în timpul sonorizării, cooperarea cu colegii de echipă, încrederea și inspirația acestora. Dar mai mult decât orice, proiectul „Sonor Grup” înseamnă pentru mine șansa de a demonstra că la noi în țară se pot crea și implementa proiecte frumoase, de către tinerii lideri, care au o viziune și o aspirație comună.