Directoratul Liniei de Credit

Directoratul Liniei de Credit (DLC) pe lângă Ministerul Finanţelor al Republicii Moldova, creat în anul 1995, este o unitate specială cu funcţiile de re-creditare şi administrare a resursele liniilor de credit ale Proiectelor şi Programelor investiţionale ale Organizaţiilor Financiare Internaţionale, acordate pentru sprijinirea şi dezvoltarea economiei ţării, promovarea exporturilor, crearea noilor locuri de muncă, dezvoltarea întreprinderilor sectorului privat.

Colaborarea dintre Directoratul Liniei de Credit şi Mobiasbanca a început în 2001 și se axează pe implementarea proiectelor de asistenţă financiară, în special acordarea creditelor din resursele revolving ale proiectelor internaționale: RISP, FIDA, PNAET, PAC, KFW etc. De asemenea, la inițiativa Guvernului republicii Moldova a fost lansat programul PNAET, un program de asistență financiară cu component de grant,  gestionat și administrat de către DLC.

Mobiasbanca şi DLC au contribuit la finanţarea a peste 180 proiecte ale întreprinderilor mici şi mijlocii din ţară, portofoliul de credite însumând cca 170 mln. MDL, printre care se numără şi 63 de proiecte de investiţii ale tinerilor antreprenori ce au beneficiat de granturi.

Sursa: www.mf.gov.md