MOBIAS Leasing

Produsul Mobias Leasing este o soluţie de finanţare specială, ce pune la dispoziţie posibilitatea de a accesa echipamente performante sau unităţi de transport, mașini unelte sau mașini agricole, în baza unei documentaţii financiare reduse, cu exonerarea de instaurarea altor garanţii suplimentare decât Obiectul de Leasing finanţat.

Altfel spus, puteți utiliza bunurile dorite înainte de a deveni proprietarul cu drepturi depline, fără a fi nevoie să recurgeți la un împrumut cu gaj pentru aceasta.

 • Monedă: MDL, USD, EUR;
 • Destinaţie: finanţarea procurării de mijloace fixe;
 • Perioada de finanţare: de la 12 până la 60 luni;
 • Aport propriu (avans): minim 20% din valoarea de intrare a OL;
 • Rambursare: rate lunare egale;
 • Garantare: fără gaj;
 • Asigurare: obligatoriu contra tuturor riscurilor la o companie de asigurări agreată de Bancă.

Programul Mobias Leasing este soluția optimă pentru necesități imediate. Echipamentele, uneltele sau transportul de care are nevoie compania acum pot fi obținute în termen scurt, iar achitarea devine mai ușoară, chiar și comparativ cu alternativa unui credit clasic. Nu este nevoie să dispuneți din start de suma întreagă sau să o solicitați prin creditare clasică, mai ales dacă nu dispuneți de un gaj corespunzător. În esență, comparativ cu un credit clasic, companiile care recurg la leasing scapă de unele impedimente, în favoarea unor avantaje evidente.

În cazul unui credit uzual, un rol major în hotărârea de a oferi creditul îl joacă planul financiar al companiei, informația detaliată despre veniturile și activitatea companiei, cu alte cuvinte performanța financiară a întreprinderii. De asemenea, sunt necesare multe documente care să atesteze această performanță, ceea ce nu este absolut necesar în cazul opțiunii de leasing. În general, contractele de leasing sunt mai flexibile când vine vorba de nevoile consumatorului.

Valoarea unui credit fără gaj ar putea să nu acopere prețul bunurilor dorite, dar necesitatea unui gaj decade în caz de leasing. Astfel, costul bunurilor dorite nu mai constituie un impediment. Garantarea leasingului se face prin gajarea bunului vizat și emiterea unui bilet la ordin.

Perioada de finanțare prin leasing este mai mare decât majoritatea perioadelor de creditare uzuală, ceea ce constituie un plus evident. O perioadă mai lungă permite o achitare mai lejeră.

Avantaje

 • Finanţarea în leasing nu necesită garanţii suplimentare sub formă de gaj, sursa secundară de rambursare a finanţării o constituie însuşi obiectul contractului de leasing;
 • Cerinţe moderate faţă de performanţa financiară a întreprinderii, în comparaţie cu creditarea clasică;
 • Lista redusă de documentaţie financiare aferentă solicitării de finanţare în sistem de leasing;
 • Dobândă avantajoasă pentru finanţarea în valută naţională sau străină, stabilită în dependenţă de aportul propriu al locatarului şi durata contractului de leasing.

Calculator de leasing

În funcţie de valoarea de intrare, aportul propriu şi durata contractului de leasing puteţi genera graficul de rambursare preventiv a ratelor de leasing. Acest lucru vă va permite să vă formați o idee preventivă despre procesul achiziționării bunurilor dorite prin intermediul programului de leasing și să vă planificați gestionarea bugetului într-un mod cât mai eficient pentru această perioadă.

Graficul de plată afişat poartă un caracter informativ şi nu constituie un angajament din partea Mobiasbanca de a finanţa procurarea bunului solicitat.