Schimb de experiență și consultanță pentru antreprenori

Al doilea eveniment din seria - ImpEx 2018, organizat de Mobiasbancă la 11 decembrie a.c.,  a reunit antreprenori și experți într-o discuție dedicată activităților de import-export. 
 
Evenimentul a servit  drept platformă de comunicare, schimb de experiență și consultanță pentru activitatea de import – export cu specialiștii băncii și reprezentanții EBRD. Antreprenorii au aflat detalii despre posibilitatățile de finanțare în cazul insuficienței de gaj, ce soluții inteligente pot fi aplicate pentru finanțarea comerțului internațional (acreditive, garanții, scontare) ș.a.
 
Asemenea evenimente sunt foarte binevenite, întrucât sporesc informarea agenților economici cu întreprinderilor Mici și Mijlocii din R. Moldova, despre posibilitățile de care pot facilita pentru a-și dezvolta afacerea. Evenimentul este destinat anumitor categorii de agenți economici, permițându-ne să venim cu oferte adaptate tipului de afaceri pe care îl desfășoară, să comunicăm în cadrul acestei platforme oportunitățile și beneficiile programelor de finanțare. În cadrul evenimentului sunt aduse exemple reale de afaceri, discutând subtilitățile fiecărui business, ceea ce ne ajută și pe noi să adaptăm ofertele necesităților fiecărui tip de afacere. Suntem interesați ca agenții economici să primească în timp scurt consultații calitative pentru a-și dezvolta afacerile”, a declarat Alexandru Bologa, BERD.
 
Istoriile de succes împărtășite de agenții economici, clienți ai băncii, au animat discuțiile invitaților, fiind oferit exemplul de parteneriatul cu Mobiasbancă care le-a determinat direcția de dezvoltare a afacerii.
 
Reprezentanții Mobiasbancă au punctat facilitățile existente pentru investiții în îmbunătăţirea calităţii produselor și modernizarea serviciilor, astfel încât acestea să răspundă standardelor Uniunii Europene și să acceadă pe piețele de export:
 
  • grant de la 10% la 15% din suma creditului investițional acordat în cadrul programului de colaborare cu BERD și UE ”EU4Business-EBRD Credit Line”;
  • credit investițional asigurat cu ”Garanția InnovFin” maxim de 50% din suma creditului;
  • finanțarea investițiilor pe termen de până la 10 ani;
  • posibilitatea de a obține în doar 2 ore garanție bancară la prețuri promoționale, acoperită cu gajul mijloacelor bănești.
 
Mobiasbancă crede în ideile de afaceri și continuă să le susțină, oferindu-le suport și consultanța necesară.