Ma este alături de copii deosebiţi

În cadrul campaniei Săptămâna Civică a Solidarităţii ediţia 2011, organizată în toate subsidiarele Grupului Societe Generale, Mobiasbanca a ales să fie alături de copii de la şcoala-internat auxiliară din s. Grinăuţi, raionul Ocniţa. La şcoala – internat Grinăuţi învaţă 120 de copii cu dizabilităţi mintale de vârsta 7-16 ani (orfani sau din familii nevoiaşe).

În decursul unei săptămâni cu implicarea voluntară a angajaţilor şi a băncii au fost colectate jucării, CD-uri şi DVD-uri cu filme şi poveşti, literatură artistică, jocuri. De asemenea au fost procurate un televizor, un casetofon video, un centru muzical şi un DVD player – toate acestea pentru a contribui la amenajarea unei săli de jocuri, în care copii ar putea petrece timpul liber şi să privească desene animate, să asculte muzică şi să se joace. Orice copil, mic sau mare, adoră desenele animate!

Împreună am mers la această şcoală-internat, unde ne-am simţit mult aşteptaţi şi frumos întâlniţi de către directorul şcolii Dl Veaceslav Denciuc şi de o bună parte din copilaşii care au fost nevoiţi din motive clare să rămână chiar şi în vacanţa de vară acolo - la internat.

Este impresionantă grija cadrelor didactice a acestei şcoli, care au cea mai mare misiune – să-i înveţe să se descurce independent în viaţă. În această şcoală copii au posibilitate să înveţe o meserie: fetele - la atelierul de muncă manuală, unde sunt instruite să coase, să croşeteze, să împletească... Iar băieţii în atelierul de lemnărit şi olărit. Toţi copii ştiu să se bucure de daruri, dar aceşti copii au demonstrat că bucuria poate avea forma de superlativ. Lucruri obişnuite pentru copii obişnuiţi pot părea deosebite pentru nişte copii deosebiţi.

Aceşti copii ştiu să zâmbească, ştiu să se bucure, iar sinceritatea lor impresionează. Ştim, că doar împreună putem realiza lucruri frumoase, iar acestor copii le putem oferi o speranţă şi încurajare în plus! Suntem alături de ei.

   
 
   
   
   

 înapoi