Un concert extraordinar pentru pian dedicat clienţilor şi prietenilor Mobiasbancă

Pentru al doilea an consecutiv, Mobiasbancă – Groupe Societe Generale a fost partenerul oficial al unui eveniment deosebit organizat în cadrul Programului European de Pian.

Evenimentul a avut loc pe data de 15 septembrie 2011 la Sala cu Orgă din Chişinău şi a adunat clienţii şi prietenii băncii, care s-au bucurat de interpretarea excepţională a cunoscuţilor pianişti din Republica Moldova – Anatolie Lapicus şi Iurie Mahovici.

„Grupul Societe Generale susţine talentele ce împărtăşesc pasiunea pentru arta contemporană şi muzica clasică în întreaga lume, iar Mobiasbancă promovează aceste valori în Republica Moldova”, a afirmat domnul Jean-Francois Myard, preşedintele băncii, la deschiderea concertului.

„Suntem bucuroşi să sprijinim Programul European pentru Pian, care permite unui număr de 25 pianişti talentaţi din 16 ţări din Europa să participe la finala Concursului European de Pian, care va avea loc în luna octombrie în Franţa, în regiunea Normandia – aceasta fiind o bună ocazie pentru ei pentru a începe o carieră muzicală de succes” a menţionat domnul Myard.

Concertul pianistic a cuprins cele mai populare lucrări din creaţia lui Rahmaninov, Brahms, Ciaikovschi, Chopin, Poulenc ş.a. adaptate cu multă măiestrie pentru două piane.

Susţinerea muzicii clasice de către Mobiasbancă vine din convingerea absolută că cea mai mare plăcere din muzică este împărtăşirea ei cu ceilalţi. Mobiasbancă se axează pe încurajarea tinerilor muzicieni talentaţi, protejarea patrimoniului nostru muzical şi lărgirea cunoştinţelor noastre de promovare şi de o mai mare implicare în muzica de cameră.