Go Green

Săptămâna schimbărilor climatice

În perioada 3-7 decembrie 2012, Mobiasbanca s-a angajat în "Săptămâna schimbărilor climatice" cu scopul de a-i motiva pe toţi să facă eforturi suplimentare pentru a proteja Planeta noastră.

Ce este săptămâna schimbărilor climatice?

Aceasta este o iniţiativă care mobilizează Grupul în fiecare an, în cadrul summitului internaţional, pentru a evidenţia acţiunile de "mediu" ale Société Générale şi amintesc despre angajamentul nostru de a proteja mediului ambiant.

Ce s-a planificat pentru Ma?

Iniţiativele-cheie organizate în cadrul Ma:

 • Economisirea hârtiei în activităţile noaste zilnice
 • Reducerea resurselor de energie electrică şi energie termică
 • Utilizarea preponderentă a mijloacelor de electronice: poşta electronică, intranet, telefon, fax etc
 • Lansarea în cadrul băncii a trei concursuri interne la tema protejării mediul ambiant (de idei, fotografii şi desene ale copiilor)

Motto-urile lansate pe parcursul acestei săptămâni au fost:

 • Reducem consumul de energie electrică şi termică!
 • Reducem consumul de hârtie!
 • Reducem consumul de apă!
 • Combatem poluarea aerului!

Să dăm dovadă că ne pasă de mediul în care trăim! Să dezvoltăm adevăratul spirit de echipă!

 

Ma a participat la cea de-a doua ediţie a proiectului „Ziua verde” în anul 2009

Responsabilitatea socială începe de la bunul simţ, educaţie şi acţiuni fireşti: de a păstra curăţia mediului în care trăim, a evita poluarea mediului şi semnalizarea potenţialelor surse de poluare, precum şi încercarea de a transforma urâtul în frumos.

Anume protecţia mediului a fost principiul care a ghidat echipa Mobiasbanca – Groupe Societe Generale în desfăşurarea şi participarea activă la cea de-a doua ediţie a proiectului „Ziua Verde” în anul acesta.

Pe data de 7 noiembrie echipa Mobiasbanca a participat la curăţarea parcului „ La Izvor” din sectorul Buiucani, municipiul Chişinău. Alături de alţi angajaţi ai 12 companii membre a Reţelei Pactului Moldova (RPGM), parcul a fost curăţat de frunze şi gunoaie. Prin această acţiune de responsabilitate am demonstrat încă o dată că nouă, echipei Ma, ne pasă de mediul în care trăim şi putem nu doar să vorbim despre acest principiu, ci să şi acţionăm şi să ne implicăm activ.

Campania Naţională „GO GREEN” a fost lansată la 16 mai anul curent, implicând până în prezent elaborarea şi implementarea Codului „Oficiul Ecologic” şi două ediţii ale activităţii „Ziua Verde”. Prin ralierea la acţiunile campaniei, membrii RPGM, reprezentanţii societăţii civile şi ai mediului de afaceri din Moldova denotă asumarea responsabilităţii de a promova protecţia mediului înconjurător şi de a deveni un exemplu pentru îmbunătăţirea performanţelor sociale şi de mediu. 

     

 

GO Green – 16 mai 2009

Şi anul acesta membrii patului Global Moldova au decis continuarea proiectului de protecţie a mediului înconjurător printr-o acţiune cu genericul „GO Green”.

Această acţiune a unit pe data de 16 mai circa 300 de angajaţi ai companiilor membre a PGM care au mers în parcul din sectorul Râşcani, unde au curăţat teritoriul de gunoaie, au instalat plăcuţe informative care atenţionează vizitatorii despre importanţa protejării mediului înconjurător şi a menţinerii curăţeniei în locurile publice ale capitalei.

Mesajele care au fost transmise prin intermediul plăcuţelor informative:

Un mediu curat – o viaţă mai sănătoasă!
Parcul este mai frumos fără gunoi!
Un mediu curat pentru copii noştri!

 

Ziua verde – 12 aprilie 2008

Mobiasbanca este membră a Pactului Global Moldova din anul 2008. Pactul Global Moldova este o iniţiativă voluntară care reuneşte diverse companii din ţara noastră, societatea civilă întru sprijinirea principiilor universale sociale şi de mediu, în diverse domenii, precum drepturile omului, standardele de muncă, mediul înconjurător şi combaterea corupţiei.

Una din activităţi în calitate de membru al Pactului Global Moldova a fost participarea activă la proiectul „Ziua verde”, care a avut loc pe data de 12 aprilie 2008.

Scopul proiectului a fost de demonstra modelul social de parteneriat, prin unirea eforturilor comune de curăţire şi plantare a copacilor în grădinile publice ale capitalei, precum şi popularizarea în mare parte a promptitudinii de a proteja mediul înconjurător.

Echipa Mobiasbanca a fost foarte receptivă şi a participat la curăţarea parcului din Aleea Trandafirilor din sectorul Botanica: curăţarea parcului de gunoaie, vopsirea băncilor ş.a.
 

Conceptul GO Green

Mobiasbanca susţine campania naţională GO Green iniţiată de reţeaua Pactului Global în Moldova (RPGM). Campania a fost lansată pe 16 mai 2009 şi include iniţiativa celor 51 de companii-membre ale RPGM de a aproba şi promova Codul Oficiului Ecologic GO Green elaborat de către reţea. Prin adoptarea Codului de către companiile şi organizaţiile-membre ale RPGM, reprezentanţii societaţii civile şi ai mediului de afaceri din Moldova îşi asumă responsabilitatea de a se alatura eforturilor de promovare a protecţiei mediului ambiant şi de a deveni un model pentru îmbunătăţirea performanţelor sociale şi ecologice.

Prin aplicarea cerinţelor de bază ale Codului, companiile se angajează să:

 1. promoveze o cultură corporativă pro-ecologică, inclusiv în rândurile angajaţilor,
 2. folosească principiile „3R”: „Reduce, Reutilizează, Reciclează”;
 3. popularizeze iniţiativa printre parteneri, concurenţi şi alte părţi, precum şi să
 4. raporteze progresele obţinute în domeniul protecţiei mediului înconjurator în raportul anual al organizaţiei.

Codul Oficiului Ecologic GO Green include un set de recomandări practice menite să pună în aplicare scopurile formulate de Cod. Astfel, în dependenţă de specificul şi dimensiunea afacerii, fiecare companie are la dispoziţie un set de instrumente care vor contribui la optimizarea procesului de muncă, reducând impactul negativ asupra mediului ambiant, promovând o politică corporativă şi comportament ecologic.

Pentru informaţii suplimentare privind activitatea reţelei Pactului Global în Moldova, accesaţi pagina web www.globalcompact.md.

 înapoi