Mobiasbancă - Groupe Société Générale susţine Olimpiada Specială din Republica Moldova

31 May 2013

Conform tradiţiei inaugurate din 2010, Mobiasbancă a susţinut Olimpiada Specială din Republica Moldova la organizarea pe 16 mai a meciurilor etapei finale a Săptămânii Fotbalului Special Olympics.

Competiţiile s-au desfășurat la Chişinău, la stadionul CSCT Buiucani cu participarea a 24 de echipe din Republica Moldova (băieţi şi fete) de la şcolile auxiliare din ţară, precum şi 8 echipe alcătuite din persoane cu deficienţe de auz, în total circa 670 de persoane cu dizabilităţi.

La încheierea acestei sărbători fotbalistice a fost organizată ceremonia festivă la care au participat diverse oficialităţi din lumea sportului. Mobiasbancă le-a oferit participanţilor mingi de fotbal şi şepci cu logoul băncii. Mirek Kroulec, coordonatorul Special Olympics din cadrul Comitetului Executiv European, a apreciat implicarea Mobiasbancă şi şi-a exprimat speranţa pentru continuarea acestui parteneriat.

Jocurile Olimpice speciale sunt organizate la nivel mondial şi cuprind aproape 200 de milioane de adulţi şi copii cu dizabilităţi intelectuale, în aproape 170 de ţări, prin programe de sport, educaţie şi sănătate.

Misiunea Special Olympics este de a organiza diverse competiţii sportive din varietatea de sporturi Olimpice-tip pentru adulţi şi copii cu dizabilităţi intelectuale.

Mobiasabancă – Groupe Societe Generale este alături de ei şi le urează rezultate frumoase la competiţiile sportive.