Grupul Société Générale şi Mobiasbancă - rezultate pozitive în prima jumătate din 2013

05 Aug 2013

În al doilea trimestru al anului 2013, Grupul Société Générale a înregistrat rezultate pozitive datorită unei performanţe bune atât din perspectiva financiară, cât şi din cea comercială.

Aceste succese se datorează veniturilor în creştere ale grupului, în timp ce costurile şi riscurile au fost ţinute sub control. Conform aşteptărilor, factorii non-economici şi non-recurenţi au fost diminuaţi. La sfârşitul primei jumătăţi de an, profitul net al grupului a constituit 1,958 mln. Euro, ceea ce constituie un nivel solid. De asemenea, indicatorul ROE (rentabilitatea capitalului) al grupului a atins nivelul de 10% în timpul celui de-al doilea trimestru din 2013.

Ca parte a Grupului Société Générale, Mobiasbancă ţine pasul cu trendul pozitiv al acestuia. La sfârşitul primei jumătăţi de an, banca a înregistrat o creştere a venitului bancar net, a numărului de clienţi noi, a portofoliului de credite, precum şi o sporire a controlului asupra fondului de risc. Mai mult decât atât, în această perioadă, Mobiasbancă şi-a reconfirmat angajamentul de a oferi produse şi servicii de calitate pentru a spori gradul de satisfacţie al clienţilor, fapt demonstrat şi de obţinerea, în iunie curent, a certificatului ISO 9001:2008 în domeniul calităţii. Cu o creştere stabilă şi scopuri bine determinate, Mobiasbancă este în concordanţă cu strategia şi ambiţiile Grupului Société Générale.

Comentând rezultatele grupului pentru prima jumătate a anului 2013, Frédéric Oudéa. preşedintele grupului, a menţionat: „Grupul Société Générale a avut o performanţă bună în primul semestru din acest an. Rezultatele au fost susţinute de calitatea francizelor şi de munca depusă timp de câţiva ani pentru a le adapta la noul mediu economic şi regulamentar. Vom continua aceste eforturi. Susţinut de un bilanţ foarte solid şi de angajamentul echipelor sale, grupul are scopul de a fi printre cele mai importante bănci din Europa şi are certitudinea că va putea genera un ROE de 10% până la finele anului 2015.”

Ridha Tekaia, preşedintele Mobiasbancă – Groupe Société Générale, a spus: „Anunţ cu mândrie că Mobiasbancă ţine pasul cu tendinţa pozitivă şi performanţele grupului Société Générale din care face parte. Aceste rezultate sunt o recompensă pentru munca şi eforturile comune depuse de întreaga echipă a băncii în ultimii câţiva ani. Devenim mai buni cu fiecare zi, oferind produse noi şi servicii de calitate, activând ca o bancă solidă, transparentă şi de încredere, pentru a fi printre lideri pe piaţa bancară din Moldova.”

Société Générale este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Europa. Bazat pe un model bancar diversificat, grupul combină soliditatea financiară cu o strategie de creştere durabilă şi are tendinţa de a fi o bancă de referinţă pentru relaţionarea cu clienţii, recunoscută pe pieţele unde activează, aproape de clienţi, aleasă pentru calitate şi angajamentul echipelor. Peste 154.000 de angajaţi în 76 de ţări deservesc zilnic 32 de milioane de clienţi în toată lumea. Mobiasbancă a devenit parte a Grupului Société Générale în 2007 şi dispune astăzi de o reţea de 47 de filiale în toată ţara, care deservesc peste 87.000 de clienţi activi, din sectoarele corporativ, privat şi al micului business.