Mobiasbancă susține renovarea sistemului de iluminare publică în Bălți

04 Feb 2014

Mobiasbancă - Groupe Société Générale susține municipiul Bălți în implementarea unui proiect de economisire a energiei electrice pentru a optimiza cheltuielile și a-și respecta angajamentele de a implementa măsuri de eficiență energetică.

Pe 24 ianuarie 2014 Mobiasbancă – Groupe Société Générale a semnat contractul de finanțare cu întreprinderea municipală DCC Comanditar Unic, selectată să administreze sistemul de iluminare publică din Bălți și să supravegheze implementarea cu succes a lucrărilor de renovare.

Proiectul acoperă o gamă complexă de lucrări: înlocuirea becurilor existente, implementarea unui sistem de monitorizare IT și a unui sistem de mentenanță pentru cinci ani consecutiv – costuri operaționale, inclusiv energia electrică. Consiliul local a ales proiectul propus de Asociația Auditorilor Energetici din Moldova (AAEM) ca fiind cel mai bun pentru această inițiativă, toată informația necesată fiind inclusă în proiect – auditul energetic, calculele financiare și soluțiile identificate.

Ridha Tekaia, președintele Mobiasbancă – Groupe Société Générale, a menționat: „Acesta este primul proiect de așa gen din Moldova și ne mândrim că suntem banca parteneră, oferind finanțarea necesară și consilierea pe parcursul implementării. Asemenea proiecte de eficiență energetică corespund politicii de responsabilitate socială a Mobiasbancă și a grupului Société Générale. Sper că și în alte regiuni ale țării vor fi implementate astfel de proiecte”.

Prin implementarea acestui proiect, municipiul Bălți va respecta angajamentele asumate odată cu aderarea la Convenția Primarilor (www.covenantsofmayors.eu) la 19 iulie 2011. Convenţia primarilor reprezintă principala mişcare europeană în care sunt implicate autorităţile locale şi regionale ce se angajează în mod voluntar pentru creşterea eficienţei energetice şi utilizarea surselor de energie regenerabilă în teritoriile lor. Prin angajamentul lor, semnatarii Convenţiei îşi propun atingerea şi depăşirea obiectivului Uniunii Europene de reducere cu 20% a emisiilor de CO2 până în 2020.

Mobiasbancă este o bancă comercială, ce deservește peste 106.000 de clienți activi din sectoarele corporativ, micului business şi cel privat prin intermediul unei reţele de 56 de filiale. Banca face parte din Groupe Société Générale SA, una dintre cele mai mari instituții financiare din Europa, care în 2014 marchează 150 de ani de la fondare.