Lansare serviciu MasterCard Secure Code - serviciu de securizare a plăţilor efectuate prin Internet

06 Jan 2012

Mobiasbancă a lansat pentru prima dată în Moldova serviciul MasterCard Secure Code - un serviciu de securizare a plăţilor efectuate prin Internet.

Activarea şi utilizarea serviciului se face prin — stabilirea unei parole cunoscute doar de deţinător şi care îl protejează împotriva utilizării neautorizate a cardului la comercianţii care participă la acest serviciu. 

Din momentul înregistrării în acest serviciu şi alocării unei parole individuale, fiecare tranzacţie efectuată cu cardul prin Internet va fi autorizată şi prin parola SecureCode.

Dacă de obicei la efectuarea unei plăţi prin internet sunt utilizate următoarele date prezente pe card: 1. numărul cardului; 2. nume, prenume de pe card; 3. data expirării cardului; 4. codul CVV (care este pe partea verso a cardului) — după înrolarea în serviciul SecureCode, adiţional tranzacţia va fi autorizată prin parola stabilită individual de client.

Astfel, probabilitatea de a face cineva tranzacţii prin Internet fără acordul deţinătorului de card scade semnificativ. 

Serviciul SecureCode se bazează pe standardul internaţional de securitate 3-D Secure şi a fost conceput pentru asigurarea protecţiei suplimentare a tranzacţiilor realizate cu cardul prin Internet, pe site-urile comercianţilor (magazinelor electronice / virtuale) din ţară şi din străinătate, care afişează sigla MasterCard SecureCode. 

Aceste serviciu este oferit GRATUIT pentru toţi deţinătorii de carduri Mobiasbancă.