Noutăţi

Deplasarea în Cimișlia a fost din start reușită. Dimineața, Șeful departamentului Economic al Consiliului Raional - Natalia Reiljanu ne-a invitat la prezentarea unui proiect comun al Agenției pentru Dezvoltare Regională "Sud" și al doi italieni - Albino Irali, care timp de 40 de ani a proiectat și a produs echipamente pentru brutarii, și consultantul de afaceri Claudio Li Calzi.
Publicația The Banker (aprilie 2018), care face parte din grupul Financial Times, a luat sub lupă sistemul bancar din Republica Moldova, făcând o retrospectivă a evoluțiilor recente. ”În ultimii 5 ani Mobiasbancă și-a dublat dimensiunea, devenind a patra cea mai mare bancă din Moldova și practic și-a triplat profitul, înregistrând o rentabilitate a capitalului de 18%”, a declarat Antoine Gabizon, președintele Comitetului de Direcție – CEO, pentru publicația internațională.  
În ultima perioadă raionul Ialoveni este liderul Moldovei privind ritmul dezvoltării, veniturile încasate la buget, volumul investițiilor realizate în dezvoltarea infrastructurii și sferei sociale, dar și privind alți indicatori strategic importanți. Deseori acționează ca inițiator al proceselor economice, care devin o tendință pentru întreaga țară. Din aceste considerente este și mai interesant de a fac cunoștință cu acest raion. 
Fundamentul economiei raionului, ca și pretutindeni în Moldova de altfel, este agricultura. Pe lângă fermele mici și mijlocii, în acest domeniu funcționează cca 150 întreprinderi agricole mari. Destul de dezvoltată este și infrastructura comercială și de producție a sectorului: câte cinci agro-magazine și farmacii veterinare, 27 stații de inseminare a vacilor și achiziționarea laptelui și treizeci abatoare.
Partenerul redacției ziarului ”Экономическое обозрение ”Логос-пресс” în realizarea proiectului «Экономика регионов» este banca comercială ”Mobiasbanca – Groupe Societe Generale”. 
Așa este! În Chișinău activează Centrul Ipotecar, care asigură tot sprijinul necesar în luarea unei dintre cele mai importante decizii din viața fiecăruia – achiziționarea propriei locuințe. Centrul Ipotecar din cadrul Mobiasbancă – Groupe Societe Generale oferă gratuit diferite consultații legate de procesul dat, pentru ca Dvs să găsiți imobilul dorit și să beneficiați de suportul financiar acordat de bancă. Directorul Centrului - Anton Covaliov, în înterviul ce urmează oferă mai multe detalii despre departamnetul pe care-l conduce.
Centrul ipotecar Mobiasbanca – Groupe Societe Generale - este o echipă de profesioniști, gata să răspundă la orice întrebare legată de procurarea unei locuințe și să ofere tot sprijinul necesar, pentru ca să deveniți în cel mai scurt timp posibil proprietarul casei Dvs.  
Experienţa Mobiasbancă - Groupe Société Générale, lider la capitolul accesării liniilor de creditare externe datorită nivelului înalt de transparenţă, demonstrează că, în mare parte, creditele acordate din surse externe de finanţare au o calitate foarte bună de rambursare.
Una dintre principalele dificultăți întâmpinate astăzi de antreprenorii moldoveni este obținerea mijloacelor financiare pentru a-și dezvolta afacerea. Condițiile standard de creditare în băncile comerciale nu sunt întotdeauna suficiente pentru a rezolva această problemă - fie din cauza activelor insuficiente pentru a oferi garanții, sau din cauza termenelor restrânse de rambursare a resurselor financiare împrumutate.
В Молдове не так много районов, вызывающих фактически однозначную ассоциацию с определенной отраслью национальной экономики. Район Дрокия – в недлинном перечне таких районов.