Noutăţi

Fundamentul economiei raionului, ca și pretutindeni în Moldova de altfel, este agricultura. Pe lângă fermele mici și mijlocii, în acest domeniu funcționează cca 150 întreprinderi agricole mari. Destul de dezvoltată este și infrastructura comercială și de producție a sectorului: câte cinci agro-magazine și farmacii veterinare, 27 stații de inseminare a vacilor și achiziționarea laptelui și treizeci abatoare.
Partenerul redacției ziarului ”Экономическое обозрение ”Логос-пресс” în realizarea proiectului «Экономика регионов» este banca comercială ”Mobiasbanca – Groupe Societe Generale”. 
Așa este! În Chișinău activează Centrul Ipotecar, care asigură tot sprijinul necesar în luarea unei dintre cele mai importante decizii din viața fiecăruia – achiziționarea propriei locuințe. Centrul Ipotecar din cadrul Mobiasbancă – Groupe Societe Generale oferă gratuit diferite consultații legate de procesul dat, pentru ca Dvs să găsiți imobilul dorit și să beneficiați de suportul financiar acordat de bancă. Directorul Centrului - Anton Covaliov, în înterviul ce urmează oferă mai multe detalii despre departamnetul pe care-l conduce.
Centrul ipotecar Mobiasbanca – Groupe Societe Generale - este o echipă de profesioniști, gata să răspundă la orice întrebare legată de procurarea unei locuințe și să ofere tot sprijinul necesar, pentru ca să deveniți în cel mai scurt timp posibil proprietarul casei Dvs.  
Experienţa Mobiasbancă - Groupe Société Générale, lider la capitolul accesării liniilor de creditare externe datorită nivelului înalt de transparenţă, demonstrează că, în mare parte, creditele acordate din surse externe de finanţare au o calitate foarte bună de rambursare.
Una dintre principalele dificultăți întâmpinate astăzi de antreprenorii moldoveni este obținerea mijloacelor financiare pentru a-și dezvolta afacerea. Condițiile standard de creditare în băncile comerciale nu sunt întotdeauna suficiente pentru a rezolva această problemă - fie din cauza activelor insuficiente pentru a oferi garanții, sau din cauza termenelor restrânse de rambursare a resurselor financiare împrumutate.
В Молдове не так много районов, вызывающих фактически однозначную ассоциацию с определенной отраслью национальной экономики. Район Дрокия – в недлинном перечне таких районов.
Învață mult, în permanență și cu maximă dedicație. În CV-ul său sunt peste zece ani de studii superioare și alte zeci de traininguri, dar și progrese profesionale impresionante în cadrul unor companii de top din țară. De 13 ani, Stela Ciobanu este zâmbetul și unul dintre creierele Mobiasbancă, prin Groupe Société Générale apropiindu-se și mai mult de spiritul francez pe care-l adoră de mic copil. Este omul care știe să aducă soarele în echipa sa, dar și să ceară, să aprecieze realizările.
Одна из главных трудностей для молдавских предпринимателей сегодня - получение финансовых средств для развития своего бизнеса. Стандартные условия кредитования в коммерческих банках не всегда позволяют решить эту проблему - или из-за недостаточности активов для обеспечения гарантий, или в силу ограниченности сроков предоставления финансовых средств.
Район Орхей – «сердце» Молдовы не только благодаря своему территориальному расположению, но и уровню административного и экономического развития. Потенциал его многогранен и еще не до конца освоен.