Noutăţi

Raionul Telenești este situat departe de centrul de afaceri al țării, de la drumurile naționale și intersecțiile feroviare. Prin urmare, este dificil să se reia producția precedentă în ea sau să se creeze altele noi.
 
Cu toate acestea, în regiune se simte dorința de a păstra tradițiile și de a dezvolta tendințe moderne, inclusiv cele de producție. Semne noi de dezvoltare am văzut aici în multe industrii.

 

 

Aici funcționează «LafargeCiment " - Este cea mai mare uzină, care în mod direct influențează socio-economic dezvoltarea raionului.

Banca noastră se diferențiază printr-o serie de avantaje printre angajatorii din Moldova, fiind parte a unei companii financiare internaționale.

Tinerii specialiști care doresc să-și dezvolte o carieră în sectorul bancar vor alege o companie în care să poată dezvolta abilități profesionale calitative, să preia experiență și standarde la nivel european și, de asemenea, să aibă o viziune clară și transparentă asupra perspectivelor de creștere în carieră.

Cea mai mică regiune a Moldovei pe parcursul multor ani se dezvolta datorită căii ferate - în Basarabca, cum era numit întotdeauna aceast loc, a fost cel mai mare nod feroviar în sudul țării.

Raionul Floresti ar trebui să fie atractiv pentru investitori.

Pe teritoriul său se întinde o cale ferată, un aeroport internațional de marfă și de pasageri, soluri fertile cu bonitet ridicat, un teritoriu liber pentru construcția de spații industriale și parcuri industriale, gaz natural în toate satele, muncă ieftină, iar alături este capitala nordică a Moldovei. Autoritățile locale așteaptă investitorii.

 

Raionul Șoldănești, ca unitate administrativă separată, are o istorie destul de scurtă. A fost creat în 1980 și, înainte de prăbușirea URSS, nu a reușit să adune "frișcă" sub formă de întreprinderi industriale. După ce a căpătat Moldova independența investițiilor centralizate sau investițiile importante în industrializare trebuiau uitate complet. Pentru că chiar și pe fundalul unei Moldove predominant agrare, în acest domeniu agricultura continuă să fie paradigma dominantă a dezvoltării.

15 июня маленькие пациенты детской больницы в Бельцах получили удивительный подарок. При помощи команды «Mobiasbanсa» в одном из отделений отремонтировали несколько палат и открыли игровую комнату.
 
Pentru ei noțiunea de fericire este cunoscută. Nu o caută, însă o trăiesc la propriu cu toată candoarea specifică vârstei copilăriei. 
 
Ne-au convins că fericirea lor este în lucrurile simple, ne-au lăsat să privim cu ochii lor lumea, chiar dacă ei înșiși o văd după lentile și dioptrii, din scaune cu rotile sau dintr-o lume mai interiorizată.     
În timp ce cererea pentru credite din partea persoanelor fizice continuă să crească, tot mai multe companii amână deciziile investiþionale, adoptând o poziție de așteptare.
Președintele BC „Mobiasbancã-Groupe Société Générale”, Antoine Gabizon, atrage atenție asupra faptului că numărul agenților economici ale căror cereri de creditare au fost aprobate dar nu se grăbesc să-i utilizeze, este în creștere.

De la capitala Moldovei până la Strășeni sunt 23 de kilometri. De aceea, în acest raion, ca și în altele, care se află în vecinătatea Chișinăului poate fi remarcată ”unitate și luptă între diferite părți opuse”.

Pe de o parte, vecinătatea megapolisului din capitală este un catalizator pentru soluționarea diverselor probleme legate de șomaj și comercializarea produselor agricole, dar pe de altă parte – preia cele mai calificate resurse, dar și interesul investitorilor.