Mobiasbancă – Groupe Société Générale sărbătoreşte 25 de ani de la fondare

19 May 2015

Astăzi Mobiasbancă – Groupe Société Générale a dat startul campaniei instituționale dedicate aniversării a 25 de ani de la fondarea băncii în cadrul Conferinței de presă organizate în incinta Oficiului central al băncii. La conferință au participat membrii conducerii băncii și reprezentanții presei.

În deschiderea conferinţei de presă, Preşedintele băncii, Ridha Tekaia a menţionat: ”Mobiasbancă – Groupe Société Générale împlineşte anul acesta o  vârstă frumoasă cu multe realizări care ne bucură. În 25 de ani am devenit o bancă de top pe piaţă şi ne bucurăm de încrederea clienţilor,  de stabilitatea financiară şi susţinerea partenerilor internaţionali.   Este rezultatul sinergiei echipei şi fidelităţii valorilor băncii - spirit de echipă,  inovaţie, responsabilitate şi angajament. Totodată, ne implicăm în viaţa comunităţii şi  susţinem mai multe proiecte şi iniţiative sociale”.

Istoria de succes a băncii începe la 4 iulie 1990, iar astăzi Mobiasbancă– Groupe Société Générale  este una dintre cele mai inovative şi de încredere bănci pe piaţa locală, cu procese operaţionale şi produse care corespund standardelor internaţionale. Conform rezultatelor financiare de la finele anului 2014, banca a intrat în topul băncilor în termeni de eficienţă şi a prelungit parteneriatul de lungă durată cu Instituţiile Financiare Internaţionale, deţinând poziţia de lider în implementarea facilităţilor de creditare şi produselor inovative.

În cei 25 de ani de prezenţă pe piaţa bancară din Republica Moldova, a fost printre primele bănci afirmate pe piaţa valorilor mobiliare care au beneficiat de linii de creditare din partea organizaţiilor financiare internaţionale, a implementat tehnologii de ultimă generaţie şi produse inovatoare menite să sprijine dezvoltarea clienţilor săi. 

Un moment marcant în istoria băncii a fost anul 2007 în care Mobiasbancă – Groupe Société Générale devine parte a Grupului francez Société Générale, preluând valorile fundamentale ale Grupului: Spirit de echipă,  Inovație,  Responsabilitate și Angajament, ceea ce a diferențiat banca de concurență și a consolidat imaginea băncii. Moştenind knowhow-ul şi experienţa grupului francez, Mobiasbancă– Groupe Société Générale se dezvoltă rapid, modul de operare şi organizare a băncii s-au ridicat la nivel internaţional şi a fost dat startul unor schimbări majore, reflectate în rapiditatea operaţiunilor şi confortul clientului, abordarea individuală în relaţia cu clienţii şi oferirea produsele personalizate.

Parcursul istoric al băncii  a fost marcat de numeroase realizări şi inovaţii:

  • în 1996 banca s-a transformat în societate pe acţiuni şi a aderat la sistemul internaţional de plăţi SWIFT
  • este membru asociat al sistemului internaţional de plăţi Europay International din anul 2002
  • în 2003 a implementat sistemul automatizat bancar on-line
  • este prima bancă care a lansat un card de credit pe piaţa locală în 2005 – NEOS
  • în 2010 a fost lansată gama de carduri cu design inovativ Cherie Cherie.
  • În 2013 este prima şi singura bancă din Moldova care deţine certificatul ISO 9001:2008 în domeniul calităţii.

Mobiasbancă – Groupe Société Générale îşi confirmă statutul de instituţie social responsabilă prin dezvoltarea proiectelor  ce vizează educaţia, sportul, cultura şi protecţia mediului. În anul 2008 a început  un parteneriat de lungă durată cu Federaţia de Rugby din Moldova. Şi în acest an aniversar, a susţinut un proiect inedit - „150 moldoveni. Decoperim Moldova.” cu scopul să promoveze moldovenii care duc faima ţării peste hotare prin talentul lor.

La totalizarea unui sfert de secol de succese şi realizări, Mobiasbancă este o bancă de referinţă pe piaţa locală, iar numele acesteia este sinonim cu încredere, calitate şi siguranţă.

În prezent, Mobiasbancă - Groupe Société Générale operează prin 56 de filiale, bazându-se pe experienţa a peste 800 angajaţi care deservesc 118 000 clienţi activi - persoane fizice, juridice şi antreprenori.

Ne exprimăm recunoştinţa şi respectul pentru loialitatea clienților şi ne luăm angajamentul de a construi relații durabile și de încredere cu clienții, de a oferi în continuare produse și servicii de înaltă calitate.

Datorită eforturilor comune şi a spiritului de echipă, în prezent, Mobiasbancă este o bancă de referință pe piaţa locală, aleasă pentru calitatea și angajamentul echipei sale.

Dedicăm această aniversare clienţilor, angajaților și partenerilor băncii.

Vă mulţumim pentru cei 25 de ani de succese şi realizări. Vă mulțumim pentru încredere și loalitate. Împreună suntem o echipă!