Mobiasbancă – Groupe Société Générale a deschis un nou Centru de Instruire şi o Filială Şcoală

18 Mar 2015

BC „Mobiasbancă - Groupe Société Générale” S.A. a anunţat pe 18 martie deschiderea unui nou Centru de Instruire, pentru a îmbunătăţi numărul şi calitatea trainingurilor oferite pentru angajaţii băncii. Centrul include şi o filială şcoală – un concept inovativ în sistemul bancar din Republica Moldova. Scopul final al acestui proiect este de a îmbunătăţi calitatea serviciilor oferite clienţilor băncii, unul dintre obiectivele principale ale BC „Mobiasbancă - Groupe Société Générale” S.A. fiind creșterea nivelului de satisfacţie al acestora.

Ridha Tekaia, preşedintele BC „Mobiasbancă - Groupe Société Générale” S.A., a menţionat în discursul său: „Sunt mândru că astăzi lansăm un nou Centru de Instruire. Este una dintre marele noastre realizări, în conformitate cu strategia băncii de dezvoltare a personalului, dar și cu intenția grupului de a transmite către toate subsidiarele sale cunoștințele, abilitățile și bunele practici acumulate de-a lungul anilor pentru a corespunde standardelor internaționale. Datorită acestei noi facilităţi, noi vom putea desfăşura până la 68 000 ore de training pe an, dublu față de perioada precedentă (25.500 ore în 2013 şi 28.500 ore în 2014). De asemenea, vom putea fortifica parteneriatele cu instituţiile de învățământ și educație, printre care Agenţia Universitară a Francofoniei, ASEM şi altele, în concordanță cu politica de responsabilitate socială a băncii şi a grupului Société Générale.”

Filiala şcoală, ca parte a centrului de instruire, este o inovaţie absolută pentru Republica Moldova, în special pentru sistemul bancar. Aceasta arată ca orice altă filială din rețeaua băncii, ceea ce va permite angajaţii instruiţi aici să simuleze situaţii reale, întâlnite în timpul unei zile obişnuite de muncă. Noul centru de instruire dispune de 2 săli pentru training şi o sală de şedinţe, cu o capacitate totală de 70 de persoane. Sălile de instruire sunt dotate cu toate instrumentele necesare pentru a oferi seminare şi traininguri pe diverse teme – abilităţi tehnice, dezvoltare personală, eficienţă comercială, etc. Aici angajații își vor putea dezvolta competențele comportamentale pentru a deveni viitori manageri ai băncii. Centrul de Instruire este dotat cu cele mai performante echipamente tehnice, ceea ce va permite trainerilor să utilizeze toată gama de metode și materiale pentru eficiență maximă. 

Petru Delinschi, şeful Departamentului Resurse Umane, explică: „În filiala școală vor fi atinse mai multe obiective globale: aplicarea cunoștințelor în practică în situaţii reale, evaluarea promptă a cunoştinţelor, utilizarea noilor programe IT şi a echipamentelor bancare. Noii angajaţi vor învăţa aici toate lucrurile necesare pentru a putea oferi clienţilor noştri cele mai calitative servicii, susţinând poziţia noastră de bancă de referinţă de pe piaţă, aleasă de clienţi pentru calitatea produselor şi serviciilor.”

La evenimentul de deschidere a fost prezent şi Excelenţa sa, Pascale Vagogne, Ambasadorul Franţei în Moldova, Grigore Belostecinic, rector ASEM, Roman Kwiatkowski, reprezentant al Agenţiei Universitare a Francofoniei, Nicolae Dorin, vicepreşedintele Asociaţiei Băncilor din Moldova, care au apreciat înalt relațiile de parteneriat cu banca și și-au exprimat dorința de a le dezvolta în viitor.