Mobiasbancă a premiat cei mai buni rugbyști ai anului 2015

29 Dec 2015

În cadrul unei gale festive, organizată tradițional la sfârșit de an, Federația Națională de Rugby a premiat cei mai buni sportivi, antrenori, arbitri, precum și manageri de școli sportive. La eveniment au participat numeroase personalități din lumea sportului, partenerii Federației și reprezentanți ai autorităților publice centrale.

Cel mai bun rugbyst al Moldovei în 2015 pentru prima dată a fost desemnat Veaceslav Titica  - căpitanul echipei masculine a Moldovei la rugby, iar cea mai bună rugbystă, pentru a opta oară consecutiv, a devenit Oxana Bunici. Tatiana Hâncu și Cristian Oslobanu au fost desemnați cei mai buni juniori ai anului. Cel mai bun antrenor a fost desemnat Alexandru Matveev, iar Anatolii Tipa a primit premiul pentru cel mai bun arbitru. În competiția pentru cea mai bună echipă a anului, rugbyștii de la USEFS (Universitatea de Stat de Educaţie Fizică şi Sport) au surclasat echipele concurente.

Cei mai buni jucători desemnați au fost înalt apreciați de către Comitetul Național Olimpic și Ministerul Tineretului și Sportului, și au primit premii bănești din partea partenerului general al Federației.

„E o sărbătoare pentru Rugby-ul moldovenesc, pentru că înregistrează rezultate tot mai bune an de an datorită sacrificiului și a efortului depus. Mobiasbancă este alături de acest sport din anul 2008, într-un parteneriat de lungă durată cu Federația. Doar împreună, împărtășind aceleași valori în spiritul de echipă, putem face performanță. A fost un an al Cupei Mondiale, la care am participat împreună și merită să premiem excelența”, a declarat Stela Ciobanu, Secretar General al băncii.

Rugby-ul moldovenesc a excelat cu performanțe deosebite în ultimii ani, selecţionata naţională de rugby fiind declarată „Echipa anului 2015” de către Ministerul Tineretului și Sportului pentru performanțele înregistrate la competițiile europene.

Mobiasbancă este partenerul general al Federației de Rugby din Moldova din anul 2008.