Mobiasbancă – alături de copiii slab văzători cu ocazia începerii noului an şcolar

02 Sep 2016

Pentru că începutul noului an şcolar înseamnă emoţii, speranţe, planuri îndrăzneţe, angajaţii Mobiasbancă – Groupe Société Generale au decis să fie alături în aceste momente de elevii Şcolii-internat speciale pentru copii orbi şi slab văzători din Bălţi, încurajându-i să cucerească noi cunoştinţe, să obţină realizări pe măsura aşteptărilor, oferindu-le daruri şi îndulcindu-le sărbătoarea.  

Prezent la eveniment, dl Filip Kotora, Director Comercial Retail Banking, a adresat colectivului un mesaj de felicitare, amintindu-le elevilor afirmaţia scriitorului şi filosofului francez Michel de Montaigne, care spunea că “nimic nu ne stă în puteri decât voinţa” şi îndemnându-i să aibă voinţă de a învăţa, să depună eforturi încă de pe băncile şcolii pentru a-şi construi zilnic viitorul şi a-şi face un rost în viaţă, aşa cum îşi doresc. 

Pentru a asigura condiţii mai bune de studii în noul an educaţional, angajaţii băncii au oferit în dar şcolii o imprimantă color performantă, cu rezoluţie mare şi mai multe seturi de hârtie, care să faciliteze studiile copiilor slab văzători, fiind un instrument didactic de care instituţia avea necesitate stringentă. Iar pentru ca amintirile să aibă gust, copiilor le-au fost oferite dulciuri şi sucuri.

Anterior, Mobiasbancă a acordat suport financiar pentru editarea cărților în limbaj Braille Şcolii-internat specială pentru copii orbi şi slab văzători din Bălţi. 

Acțiunea de caritate se înscrie în Politica de responsabilitate socială corporativă a Mobiasbancă, orientată spre îmbunătățirea condițiilor de trai, modului sănătos de viață și susținerea persoanelor cu nevoi speciale.