Mobiasbancă sprijină tinerii antreprenori prin programul de finanţare PNAET

14 Feb 2017

Dezvoltarea propriei afaceri este acum mai simplă şi mai accesibilă alături de Mobiasbancă.

Tinerii antreprenori din mediul rural pot accesa la Mobiasbancă credite de până la 300 000 lei, inclusiv cu un grant de până la 40% din valoarea proiectului, în limitele Programului Naţional de Abilitare Economică a Tinerilor (PNAET), finanţat din Proiectul de Investiţii şi Servicii Rurale (RISP 1) al Băncii Mondiale şi din Proiectul de Finanţare Rurală şi Dezvoltare a Întreprinderilor Mici (IFAD 1).

Împrumuturile se acordă pe un termen de până la 5 ani, cu o perioadă de graţie aprobată de bancă în funcţie de tipul activităţii desfăşurate. 

De credite în condiţiile PNAET pot beneficia tinerii antreprenori cu vârsta cuprinsă între 18 – 35 de ani, cu afaceri în mediul rural, inclusiv în suburbiile municipiilor Chişinău şi Bălţi. Domeniul de activitate poate fi oricare caracteristic zonei rurale, inclusiv agricultură, producere, servicii.

În anul 2017, prin programul PNAET se estimează finanţarea a circa 170 de afaceri ale tinerilor, care îşi vor propune procurarea echipamentelor de producere, bunurilor şi utilajelor noi necesare pentru producere şi prestarea serviciilor în sectorul real rural.

Mobiasbancă oferă antreprenorilor din Republica Moldova o gamă vastă de finanţare a afacerilor în condiţii avantajoase, inclusiv din surse internaţionale de finanţare, pentru că aşa este #corect!