Actualizarea datelor la bancă – între necesitate și oportunități comerciale

11 Apr 2019
Mobiasbanca este un partener de încredere pentru clienții săi, apreciat pentru servicii calitative și stabilitate financiară, prin aplicarea standardelor internaționale de operare și gestionare a riscurilor. 
 
Pentru noi este important să vă cunoaștem. Actualizarea datelor la bancă este deosebit de necesară pentru o bună comunicare și oferă clienților noi oportunități și avantaje comerciale, precum și posibilitatea de a beneficia de produse personalizate. 
 
În același timp, actualizarea datelor este impusă de reglementările legale în vigoare, privind prevenția spălării banilor și finanțării terorismului, banca având rolul social de a ajuta autoritățile să lupte împotriva economiei tenebre, atât la nivel național, cât și la nivel internațional, având obligațiunea să dețină date actuale și veridice despre clienții săi. 
 
Din acest motiv, adresăm clienților unele întrebări, de exemplu despre:
 
• Situația dvs. financiară, sursa fondurilor;
• Tipuri de operațiuni bancare preconizate a fi efectuate la bancă;
• Estimarea volumului și frecvenței operațiunilor în/din contul dvs;
• Dacă dvs., membrii familiei sau asociați de afaceri apropiați sunt persoane expuse politic;
• Rezidența fiscală în alte state, inclusiv FATCA.
 
Pentru a evita posibile dificultăți în accesarea serviciilor băncii sau restricționarea temporară a accesului la conturile bancare, Mobiasbancă recomandă actualizarea datelor bancare de identificare simplu și rapid în sucursarele Mobiasbanca sau prin e-mail direct către Consilierul personal. 
 
Totodată, Mobiasbanca vă asigură că toate informațiile oferite sunt tratate în mod confidential, în condițiile prevăzute de lege.