Anunț privind evitarea cooperării cu țările aflate sub embargouri și sancțiuni economice internaționale

05 Oct 2017

Stimați clienți,

În calitate de instituție responsabilă de prestare a serviciilor financiare, vă comunicăm că corectitudinea și integritatea sunt practicile Mobiasbancă ce stau la baza abordării noastre în procesul de consolidare a relațiilor cu clienții băncii. Asigurarea respectării acestor principii este o responsabilitate asumată și ne ajută să protejăm atât reputația noastră, cât și a clienților noștri.

În acest context, dorim să vă atragem atenția față de embargourile și sancțiunile economice impuse la nivel internațional în privința unor țări și regimuri. Aceste restricții sunt concepute pentru a limita utilizarea activelor din țările respective și accesul la sistemul financiar. Astfel, anumite operațiuni sunt interzise și, în unele cazuri, băncile au obligația de a îngheța asemenea active și să raporteze despre aceasta autorităților competente.

Deși țările se ghidează de propriile principii cu privire la securitatea națională, politica externă și obiectivele economice, totuși, din cauza condițiilor de funcționare a piețelor financiare și a efectelor extrateritoriale ale unor restricții, practica aplicării acestor restricții și reguli s-a extins la nivel internațional. De aceea încălcarea embargourilor și sancțiunilor poate duce la consecințe nefaste, inclusiv înghețarea fondurilor.

Prin urmare, pornind de la faptul că Mobiasbancă urmărește o politică riguroasă și selectivă în raport cu țările și teritoriile necooperante și, pentru a evita astfel de probleme în viitor, vă recomandăm să atrageți o atenție deosebită plăților sau vânzărilor de bunuri / prestărilor de servicii în țările aflate sub embargouri și sancțiuni economice internaționale, conform următorului link

Sperăm că informațiile furnizate vă vor fi de ajutor. Vă rugăm să nu ezitați să-l contactați pe consilierul dvs. personal, în caz de întrebări.