Bienala Internaţională de Pictură - susţinută de Mobiasbancă

20 May 2017

Mobiasbancă invită clienţii şi publicul larg să exploreze universul picturilor expuse la Bienala Internaţională de Pictură Chişinău, ediţia a V-a,  inaugurată la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei.

Potrivit oaspeţilor prezenţi la evenimentul de deschidere, printre care Petru Lucaci, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din România, Călin Stegerean, Directorul Muzeului Naţional de Artă al României, preşedinte al juriului, Bienala „a devenit un important eveniment pe harta internaţională a artelor vizuale, fiind un vernisaj divers de forme, culoare şi tendinţe”. 

„Muzeul Naţional de Artă este una dintre cele mai reprezentative piese de cultură în Republica Moldova şi un simbol al artistismului, unde oricine îşi poate delecta privirea, lăsându-se sedus de operele de valoare într-o atmosferă elevată şi plină de rafinament. Pentru Mobiasbancă este o onoare şi o tradiţie să susţină arta şi plasticienii de valoare, inclusiv prin organizarea expoziţiilor artiştilor autohtoni în incinta băncii, iar prin sprijinirea  ediţiei curente a evenimentului, ne-am propus să ne exprimăm, o dată în plus, recunoştinţa şi aprecierea pentru talentul care nu are hotare”, a declarat Stela Ciobanu, Secretar General al Mobiasbancă.

Potrivit curatorului Bienalei, directorul Muzeului, Tudor Zbârnea, expoziția din acest an ne convinge, încă o dată, de necesitatea insistării asupra menținerii unui spațiu comun cât mai larg al capacităților artistice naționale și internaționale. De altfel, pentru prima dată, Marele Premiu al Bienalei i-a revenit artistului din Moldova, Igor Svernei, pentru lucrarea „Pământul făgăduinţei - oameni de geniu”.

Menţionăm că în cadrul Bienalei sunt expuse 180 de lucrări ale 165 de artişti plastici din 27 de ţări. Exponatele vor putea fi admirate până pe 25 iunie a.c.