Concursul Internaţional de Canto Academic „Alexei Stârcea” a desemnat câștigătorii

19 May 2016

La 18 mai, a avut loc înmânarea Premiilor și Gala Laureaţilor din cadrul Concursului Internaţional de Canto Academic „Alexei Stârcea”, ediţia a IX-a. Juriul format din maeștri în artă, Artiști ai poporului, precum Mihail Muntean, Iurie Gîscu, Valiyi Navrotivskyy, Marian Stîrcea și Mariana Bulicanu au apreciat tinerele talente și au desemnat câștigătorii concursului după cum urmează:

  • Locul I, Voce feminină - Ana Cernicova, Voce masculină - Dumitru Mîțu
  • Locul II, Voce feminină - Liliana Istrate, Voce masculină - Mihai Timofti
  • Locul III, Anastasia Ghimbovscaia, Vera Kirneva, Dumitru Bojonca

Concursul a fost organizat de Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici”, în parteneriat cu Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu”, BC „Mobiasbancă - Groupe Société Générale" S.A., Uniunea Muzicienilor din Republica Moldova.

Prezentă la eveniment, Stela Ciobanu, Secretar General, BC „Mobiasbancă – Groupe Société Générale” S.A., a menționat: „Suntem mândri de acești tineri talentați și apreciem munca titanică depusă pentru această performanță care încântă sufletele noastre. Mobiasbancă susține excelența în artă și calitatea în tot ceea ce face, pentru că așa este #corect.”

Concursul Internaţional de Canto Academic „Alexei Stârcea” are un statut internaţional și urmăreşte punerea în valoare şi lansarea celor mai reprezentative talente din Republica Moldova, dar și de peste hotarele ei. Acest concurs este un tribut adresat compozitorului, interpretului, pedagogului, Artistului Emerit al Republicii Moldova – Alexei Stârcea.

Întreaga ediţie a culminat cu un concert extraordinar, susținut de către laureații concursului, care au interpretat compozițiile muzicale ale marelui compozitor Alexei Stârcea.