Concursul Internaţional de Canto Academic „Alexei Stârcea” susținut de Mobiasbancă

04 Apr 2019
La 29 martie a.c., a avut loc înmânarea Premiilor și Gala Laureaţilor din cadrul Concursului Internaţional de Canto Academic „Alexei Stârcea”, ediţia a XI-a, jubiliară, ce consemnează centenarul de la nașterea compozitorului.
 
Concursul reprezintă un tribut adresat compozitorului, interpretului, pedagogului, Artistului Emerit al Republicii Moldova – Alexei Stârcea, având un statut internaţional și urmărind lansarea celor mai autentice talente din Republica Moldova, dar și de peste hotarele ei. 
 
Juriul format din maeștri în artă, artiști ai poporului, din țară și de peste hotare, au apreciat tinerele talente cu diplome și mențiuni, desemnând câștigătorii concursului după cum urmează:
 
• Locul I, Voce feminină – Marina Puţuntică, Voce masculină – Vladislav Cojocaru
• Locul II, Voce feminină – Cristina Mîndrean, Voce masculină – Gheorghe Cibotaru
 Locul III, Xenia Cazacevschi, Lia Pasechnzk, Alisa Tkachenko, Eliza-Paraschiva Irina-Solomon
 
Prezentă la eveniment, Viorica Tudos, Şef Departament Comunicare şi Calitate, BC „Mobiasbancă – Groupe Société Générale” S.A., a menționat: ”Tinerele talente descoperite în acest concurs, cultivate de maeștri în artă precum, Mihail Muntean, Marian Stîrcea sau Tatiana Costiuc,  perpetuă opera compozitorului Alexei Stârcea și sunt dovada patrimoniului cultural al țării noastre. Suntem onorați să susținem excelența în artă și muzica de calitate – lucruri eterne care aduc frumosul în inimile noastre”.
 
Concursul a fost organizat de Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici”, în parteneriat cu BC „Mobiasbancă - Groupe Société Générale" S.A., Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu”, Uniunea Muzicienilor din Republica Moldova.
 
Mobiasbancă este partenerul principal al Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici” susţinând excelenţa în artă şi promovarea talentelor.